Srijeda, 8. svibnja 2024.

POČINJE BEPOV MEMORIJAL Kapetanica Podravke Kalaus: Veselimo se izazovima, a turnir će biti ogledni primjer u kakvoj smo formi i na čemu moramo još raditi

Svi ljubitelji ženskog rukometa ovog će vikenda doći na svoje, naime, od petka do nedjelje održat će se 17. Memorijalni turnir Josip Samaržija-Bepo.

Na turniru će uz Rukometni klub Podravka Vegetu nastupiti i Krim te Budućnost, a igrat će se u Školskoj sportskoj dvorani Josip Samaržija-Bepo.

Tim povodom, danas je u prostorijama kluba održana konferencija za medije.

Ivica Obrvan, trener Rukometnog kluba Podravka Vegeta, istaknuo je kako je ovo četvrti tjedan otkako radi s ekipom.

– Zadovoljan sam angažmanom igračica na pripremama. Radimo po zacrtanom planu. Pred nama je tradicionalni turnir na kojem nas očekuju iznimno kvalitetne ekipe. S obzirom na taj turnir, način rada nismo prilagođavali tim utakmicama. Raduje me što ćemo igrati s tako jakim ekipama. Nećemo možda biti najsvježiji, no nastojat ćemo dati svoj maksimum. Rezultat je u ovom trenutku u drugom planu. Naravno, uvijek želimo pobijediti, no prvenstveni cilj je što kvalitetnije odraditi utakmice  – naglasio je trener.

Dodao je kako će na nadolazećem turniru rasporediti minutažu igračica i tražiti maksimalni angažman i uigravanje akcija koje tereniraju.

Snimio Valentino Štefanek.

– Primarno su to varijante obrane koje treniramo. Želja nam je da budemo ozbiljni, motivirani i da odigramo dobre utakmice rezultatski neopterećeni, no opterećeni s kvalitetom igre, koliko god je to moguće s obzirom na teške treninge koje imamo svaki dan. Sa svojim ekipama volim raditi pripreme fokusirajući se na prve utakmice službenog dijela, dok su prijateljske utakmice tu za uigravanje momčadi – ustvrdio je trener.

Larissa Kalaus, kapetanica Podravka Vegete, objasnila je kako ekipu ovog vikenda očekuju dvije izrazito zahtjevne utakmice.

Snimio Valentino Štefanek.

– Igrali smo puno puta s Budućnosti i Krimom. Ove su se godine obje momčadi pojačale sa iskusnim imenima, što pridonosi i činjenici da imaju velike ambicije u Ligi prvakinja. Oni imaju dug kontinuitet igranja u Ligi prvakinja, dok je veći dio naše ekipe tek stjecao iskustvo u Europskoj ligi prošle godine. S obzirom na naše prošlogodišnje igranje u Europi, odnosno stjecanje iskustva europskih utakmica i dva pojačanja koja imaju iskustvo igranja stranih liga, mislim da će ti faktori uvelike pridonijeti našoj boljoj i kvalitetnijoj igri.  Veselimo se izazovima i mislim da će nadolazeći turnir biti ogledni primjer u kakvoj smo trenutno formi i na čemu još moramo poraditi – naglasila je Kalaus.

Što se tiče nadolazeće sezone Kalaus je kazala da klub ima jedan određeni standard koji nije ispunjen protekle dvije sezone.

– U domaćem prvenstvu cilj nam je  i zadatak osvojiti ga te vratiti titulu u Koprivnicu. Također želja nam je osvojiti i Kup. Što se tiče Europske lige, prvi zadatak nam je ući u grupnu fazu. Ono čemu se svi nadamo i težimo je to da pokažemo bolju igru nego prošle godine te da u grupnoj fazi osvojimo pokoji bod te prođemo u drugi krug – napomenula je.

Jedna od novih pojačanja u klubu je i Katarina Pandža, koja je istaknula kako su pripreme vrlo ozbiljne.

Snimio Valentino Štefanek.

– Ušli smo u četvrti tjedan priprema koje su jako zahtjevne, a uz sve to i vrućine su otežavajuća okolnost. Treniramo jako puno, što je normalno za pripreme. Iako sam mlada, nadam se da ću sa iskustvom pomoći ekipi da napravimo što bolje rezultate ove godine – zaključila je.


RASPORED UTAKMICA:

Petak, 25.08.2023.
19:00 sati RK PODRAVKA VEGETA – ŽRK BUDUĆNOST BEMAX
Subota, 26.08.2023.
19:00 sati RK BUDUĆNOST BEMAX – RK KRIM MERCATOR
Nedjelja, 27.08.2023.
19:00 sati RK PODRAVKA VEGETA – RK KRIM MERCATOR

zatvori