Petak, 17. svibnja 2024.

Počeli upisi u Ljetnu školu programiranja i robotike, Ostojić: Nastojimo promijeniti način učenja, a ideja je da se rade zanimljivi projekti

U organizaciji Zajednice tehničke kulture iz Đurđevca održat će se Ljetna škola programiranja i robotike, a upisi traju do 20. kolovoza.

Ljetna škola programiranja i robotike održat će se od 21. kolovoza do 1. rujna, a prvi puta organizirana je 2016. godine. Od tada je svake godine polazi oko 120 djece uz stručno vodstvo profesora i predavača informatike i tehničke kulture.

– Na ovaj način nastojimo promijeniti način učenja, a ideja je da se rade zanimljivi projekti tako da djeca sama požele raditi i dizajnirati svoje igračke, umjesto da ih gotove kupuju u dućanu. Cilj škole je da u opuštenoj atmosferi djeca usvoje znanja iz područja programiranja i robotike te da uživaju u učenju bez stresa i testiranja – kazao je profesor Tomislav Ostojić.

Spomenimo kako je škola namijenjena djeci od predškolskog uzrasta, odnosno upisnika u prvi razred osnovne škole, pa sve do završenog četvrtog razreda srednje škole.

– Glavna misao vodilja ovog projekta je povećati znanje iz računalnih, automatiziranih i robotskih sustava, a time i povećati broj upisa učenika na fakultete tehničko-informatičkog područja – kazali su iz Grada Đurđevca.

Upisi u školu su besplatni za sve učenike, a prijave za sudjelovanje podnose se na poveznici.

zatvori