Petak, 3. svibnja 2024.

Općinski sud oslobodio oca (58) koji je dvije godine pred djecom napadao njihovu majku, slučaj nakon žalbe vraćen na ponovno suđenje

Muškarac koji je u Đurđevcu tijekom dvije godine povrijeđivao prava svoje dvoje maloljetne djece bio je oslobođen optužbi, no nakon toga je uložena žalba koja je sada i prihvaćena.

Naime, žalbu je podnio Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici, a usvojio Županijski sud u Splitu. Kako stoji u priopćenju, optužnicom se okrivljenog 58-godišnjaka tereti da je od 2018. godine do veljače 2020. godine u Đurđevcu kao otac dvoje maloljetne djece često u njihovoj prisutnosti bio, uz prijetnje, fizički i verbalno nasilan prema njihovoj majci.

– Općinski sud u Koprivnici oslobodio je okrivljenika optužbe pa je državno odvjetništvo podnijelo žalbu smatrajući neprihvatljivim obrazloženje prvostupanjskog suda. Županijski sud u Splitu prihvatio je argumente državnog odvjetnika i utvrdio da je odluka o oslobađanju okrivljenika bila pogrešna i neutemeljena jer je neprihvatljivo svako namjerno nanošenje fizičke i psihičke neugode djetetu slijedom čega je viši sud vratio predmet drugom sucu prvostupanjskog suda na ponovno suđenje – zaključak je priopćenja.

zatvori