Nedjelja, 5. svibnja 2024.

Općini Molve odobreno više od 38.000 eura za ugradnju sustava automatskog navodnjavanja nogometnog igrališta i postavljanje novih zaštitnih mreža

Na temelju uspješnog apliciranja na Natječaj za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2023. godini, Ministarstvo turizma i sporta Republike Hrvatske Općini Molve odobrilo je sufinanciranje projekta “Uspostava sustava automatskog navodnjavanja nogometnog igrališta u Molvama te postavljanje novih zaštitnih mreža” prijavljenog u travnju ove godine.

Ukupna procijenjena vrijednost radova iznosi 44.799,94 eura, dok sufinanciranje Ministarstva iznosi 38.079,95 eura, odnosno 85 posto. Radovi na velikom nogometnom igralištu se očekuju na jesen nakon provedene javne nabave.

Realizacija ovog projekta omogućit će višu kvalitetu korištenja nogometnog igrališta te osigurati nesmetano i sigurno korištenje sportske infrastrukture za članove Nogometnog kluba Mladost Molve, ali i sve mještane općine.

Povećanje broja korisnika sportskih sadržaja doprinijet će zdravijem i aktivnijem načinu života mještana, a sportska infrastruktura postat će važan element povećanja kvalitete života mještana i održivog razvoja općine Molve.

Podsjetimo, Nogometni klub Mladost Molve ima bogatu prošlost i važnu ulogu u sportskom životu općine. Danas se klub natječe u Četvrtoj nogometnoj ligi Bjelovar-Koprivnica-Virovitica. Uz seniorsku momčad, u klubu već dugi niz godina djeluju i mlađe dobne kategorije, od kategorija početnika pa sve do juniora, gdje je iz godine u godinu prisutan porast djece što govori o uspješnom radu s mladim igračima. Mladost Molve trenutno ima 125 članova koji su podijeljeni u sedam dobnih kategorija.

– Vjerujemo da će rekonstrukcija i unaprjeđenje sportske infrastrukture doprinijeti daljnjem rastu kluba i još većem angažmanu u sportskim aktivnostima, te da će nogometno igralište postati još atraktivnije mjesto za sportske aktivnosti i okupljanja mještana – zaključili su u Općini Molve.

Izvor: Općina Molve
zatvori