Petak, 3. svibnja 2024.

Općina Kloštar Podravski na visokom petom mjestu po izdvajanju novca za planiranje i razvoj sporta

Općina Kloštar Podravski nalazi se na petom mjestu popisa općina koje iz svog proračuna izdvajaju najviše sredstava za planiranje i razvoj sporta.

Donosi tako portal Domovina.net, a riječ je o analizi proračunskih podataka za 2021. godinu.

Općina Kloštar Podravski nalazi se na petom mjestu ove analize, a na popisu se se još našle i Općina Kostrena, Općina Sveti Ivan Žabno, Općina Sopje, Općina Čađavica, Općina Mrkopalj, Općina Primošten, Općina Veliko Trgovišće, Općina Postira i Općina Veliki Grđevac.

Ističu kako je “Nacionalni program sporta 2019. – 2026.” prvi razvojni akt planiranja i razvoja sporta, a i učenici se više bave sportom. Sukladno tomu, Općine izdvajaju sve više sredstava za uključivanje mladih u sport, sufinanciranje različitih projekata, aktivnosti i stipendiranja.

Dodaju i kako je velika prednost izgradnja infrastrukture, a povlačenjem europskih sredstava pojačana je i gradnja sportskih dvorana u školama.

– Na nacionalnoj razini prošle je godine sufinanciran 161 program poticanja lokalnog sporta i sportskih natjecanja. Sve programe sufinanciraju i pojedine općine, a kroz Europski tjedan sporta stanovništvo se educira o važnosti bavljenja zdravstveno usmjerenim tjelesnim vježbanjem – navode.

zatvori