Petak, 10. svibnja 2024.

Olimpijada čitanja odlično napreduje, aktivno sudjeluje 216 učenika, a do sada su pročitane 2.183 knjige

U koprivničkoj Knjižnici i čitaonici Fran Galović u tijeku je Olimpijada čitanja.

Kako ističu u knjižnici, aktivno sudjeluje 216 učenika koji svakodnevno posjećuju knjižnicu, posuđuju knjige s popisa Olimpijade čitanja te svoje dojmove pišu u dnevnike čitanja.

– Radi se o ljetnom izazovu čitanja zabavnih knjiga za učenike nižih razreda osnovnih škola s područja Koprivnice i okolice. Cilj je potaknuti djecu na čitanje neobaveznih knjiga u slobodno vrijeme te im približiti knjige i knjižnicu. Interes je i ove godine veliki, a do sada su pročitane 2.183 knjige, što bi bilo 10 knjiga u prosjeku po učeniku. Veliki prosjek pokazuje njihovu motiviranost te da su ovakvi izazovi čitanja itekako poticajni za djecu – naglašavaju.

Da Olimpijada čitanja napreduje dobro poručio je i sudionik ove aktivnosti Josip, inače učenik drugog razreda Osnovne škole Đuro Ester.

– Čita od treće godine života, a najdraže knjige iz ovogodišnje olimpijade su mu “Findus se seli” Svena Nordqvista i bilo koji nastavak priča o Maši čija je autorica Sanja Pilić. I roditelji su sretni pošto čitanje okupira veliki dio njegovog dana, a ima pozitivan utjecaj na njega pošto ima poteškoće iz autističnog spektra – dodaju u knjižnici.

Spomenimo da će se dodjela medalja i diploma održati krajem ljeta uz Međunarodni dan pismenosti gdje će biti dodijeljene diplome i medalje za one najuspješnije, odnosno one koji pročitaju 40 knjiga.

zatvori