Četvrtak, 2. svibnja 2024.

NOVIGRAD PODRAVSKI Na Triokraljskom putu postavljaju se kolni rubnjaci

Na Triokraljskom putu u Općini Novigrad Podravski na dionicama koje prolaze kroz klance postavljaju se kolni rubnjaci.

Kako su objasnili u Općini Novigrad Podravski, asfaltirani kolnik će biti jednostrešnog nagiba prema rubnjacima koji će biti izdignuti oko 12 centimetara tako da se uz njih kanalizira protok oborinske vode i spriječi podlokavanje asfalta.

– Kako bi se formirao koridor ceste u koji se može postaviti asfaltirani kolnik i barem nekakva bankina, na tri mjesta su oštećeni privatni vlasnici kojima će se platiti odšteta, a kojima ovim putem zahvaljujem na razumijevanju jer nisu ni na koji način sprječavali ili negodovali zbog ovog zahvata – poručio je općinski načelnik Zdravko Brljek.

Neki od vlasnika vinograda i klijeti kojima se prilazi kolnim ulazima u klancu dogovaraju se s izvođačima radova oko asfaltiranja pa u Općini pozivaju i ostale zainteresirane da iskoriste priliku.

– To će ih doći svakako jeftinije u ovom periodu dok su radnici i strojevi na ovom radilištu. Za rečeno možete nazvati 091/221-4050 (Josip). Uz trasu asfaltiranog kolnika formirat će se najmanje tri asfaltirana ugibališta – zaključili su u Općini.

Izvor: Općina Novigrad Podravski
Izvor: Općina Novigrad Podravski
Izvor: Općina Novigrad Podravski
zatvori