Nedjelja, 5. svibnja 2024.

FOTO Nova zgrada Srednje škole Koprivnica prostirat će se na 3.700 kvadratnih metara, primit će 600 učenika, a imat će i trodijelnu dvoranu

Nova zgrada Srednje škole Koprivnica prostirat će se na 3.700 kvadratnih metara, imat će i trodijelnu sportsku dvoranu, a moći će primiti 600 učenika.

Rečeno je to prilikom današnjeg potpisivanja ugovora o javnoj nabavi usluge izrade projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju Srednje škole Koprivnica. Ugovor su potpisali ravnatelj Srednje škole Koprivnica Mario Latin i direktor tvrtke Code Architect Jadranko Hrvačević, u prisustvu koprivničko-križevačkog župana Darka Korena i gradonačelnika Koprivnice i saborskog zastupnika Mišela Jakšića.

Iz Službe ureda župana poručili su da je ugovor vrijedan 125.000 eura s PDV-om, a dio je Razvojnog sporazuma Sjever u sklopu kojeg su i osigurana sredstva za izradu projektno-tehničke dokumentacije.

Uime Koprivničko-križevačke županije kao osnivača Srednje škole Koprivnica, župan Koren je naglasio važnost ovog projekta za unaprjeđenje uvjeta srednjoškolskog obrazovanja na području Koprivnice.

– Cilj je izgradnja nove zgrade s trodijelnom sportskom dvoranom po principu energetski održive gradnje čija bi površina bila oko 3.700 kvadratnih metara, uz dodatnu površnu dvorane. Ukupni kapacitet bio bi 600 učenika, a projektom bi se povećale mogućnosti i stvorili preduvjeti za uvođenje dodatnih sadržaja, izvannastavnih aktivnosti i provođenja izborne nastave. Samim time značajno će se utjecati na kvalitetu i sadržajnost nastavnog procesa te bolju povezanost strukovnog obrazovanja i tržišta rada – rekao je Koren.

Zadovoljstvo projektom izrazio je i gradonačelnik Jakšić.

– Veseli nas vidjeti da se stvari pokreću i da se stvaraju preduvjeti za izgradnju Srednje škole Koprivnica. Ovaj projekt mnogo znači za budući razvoj grada i županije, kao i strukovnog obrazovanja, te čestitam svima koji su uključeni – kazao je Jakšić.

Ravnatelj Srednje škole Koprivnica Mario Latin naglasio je kako trenutno rade u dvije smjene te kako bi nova zgrada škole značila da učenicima mogu omogućiti kvalitetnije strukovno obrazovanje, više izborne nastave i dodatne aktivnosti izvan školskih sati.

Istaknuo je kako je nova škola namijenjena za osam zanimanja te zahvalio svima na podršci.

Spomenimo kako je predmet ugovora izrada idejnog rješenja, razrada odabranog idejnog rješenja do razine potrebne za ishođenje suglasnosti resornog ministarstva i posebnih uvjeta te uvjeta priključenja na komunalnu infrastrukturu, izrada glavnog projekta sa svim ekvivalentnim elaboratima, planovima i prilozima uključujući ishođenje građevinske dozvole, izvedbenog projekta, 3D vizualizacije i troškovnika, projekta unutarnjeg uređenja i opremanja te usluge projektantskog nadzora.

Dodajmo da su potpisivanju ugovora prisustvovali i pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić, pročelnik Upravnog odjela za financije Darko Masnec te pročelnik Upravnog odjela za izgradnju grada Tomislav Golubić.

zatvori