Nedjelja, 5. svibnja 2024.

Natjecanje orača Koprivničko-križevačke županije održat će se posljednje subote u kolovozu

Natjecanje orača Koprivničko-križevačke županije održat će se u subotu 26. kolovoza na parceli u poslovnoj zoni Koprivnički Ivanec koja se nalazi uz županijsku cestu Koprivnica – Đelekovec.

Izvijestili su to iz Službe ureda župana i dodali da će ovo tradicionalno, 21. natjecanje, početi u 10 sati.

– Udruga orača Koprivničko-križevačke županije djeluje od 2007. godine i u tom razdoblju njeni članovi su ostvarili brojne uspjehe, od prvaka na nacionalnoj razini do sudjelovanja na svjetskim natjecanjima u oranju. Županijska udruga orača je jedna od najuspješnijih u Hrvatskoj i jedina koja je dosad održala čak 20 službenih natjecanja orača, a spomenut ćemo da je na prošlogodišnjem državnom natjecanju ostvarila ukupno prvo mjesto. Valja podsjetiti i kako njeni članovi svake godine na državnom natjecanju ostvaruju sjajne rezultate, a u plejadi vrhunskih orača s područja županije najzapaženije rezultate je ostvario Saša Višak koji je bio prvak Hrvatske u oranju četiri puta, prvak županije devet puta, a nastupio je i na svjetskim prvenstvima u Engleskoj, Keniji i SAD-u – objasnili su.

Dodaju kako Županija od samih početaka pruža podršku udruzi i to kroz kupnju natjecateljskih plugova, održavanjem opreme, organizacijom natjecanja i drugim aktivnostima i jedna je od rijetkih županija koja na taj način podržava svoje orače.

Spomenimo da se prijavni list nalazi ovdje, a program natjecanja donosimo u nastavku.

8:00 – 9:30 probno oranje natjecatelja
9:30 – 10:00 izvlačenje startnih brojeva i postrojavanje traktora
10:00 službeno otvaranje natjecanja
10:30 – 14:00 natjecanje u oranju
14:30 svečana dodjela nagrada

zatvori