Srijeda, 2. listopada 2024.

Najnovija vijest iz MORH-a: Ukupno 150 pripadnika Hrvatske vojske upućeno je na područje Hlebina

Da je stanje s poplavama u Podravini alarmantno potvrđuje i najnovija vijest.

Naime, pripadnici Hrvatske vojske, kao i vatrogasci i druge žurne službe na putu su za Gabajevu Gredu nedaleko Hlebina. Razlog je moguće probijanje nasipa, a samim time i još veće poplave te širenje vode do naselja i kuća.

– Ukupno 150 pripadnika Hrvatske vojske u poslijepodnevnim satima upućeno je na područje Hlebina u Koprivničko-križevačkoj županiji gdje će biti angažirani na aktivnostima obrane od poplava. Pripadnici Hrvatske vojske angažirani su temeljem odluke ministra obrane, a na zahtjev Ravnateljstva civilne zaštite koje je središnje tijelo državne uprave nadležno za zaštitu i spašavanje i koordinaciju tih aktivnosti – piše u priopćenju Ministarstva obrane Republike Hrvatske.

>> FOTO/VIDEO Poplave prijete i Gabajevoj Gredi pa su snage udružili brojni mještani, Trnski: Ljudi su već pomalo umorni, ali rade, hvala im

Podsjećamo, za donošenje odluke o korištenju i pomoći Hrvatske vojske propisana je procedura važećim Zakonom o obrani, a takvi zahtjevi za pomoć Hrvatske vojske Ministarstvu obrane upućuju se isključivo putem Ministarstva unutarnjih poslova, Ravnateljstva civilne zaštite, stoji još u dopisu.

Slušaj uživo
zatvori