Srijeda, 8. svibnja 2024.

Na području Novigrada Podravskog uredit će se četiri dionice nerazvrstanih cesta

Potpisan je ugovor o financiranju uređenja četiri dionica nerazvrstanih cesta u naseljima na području općine Novigrad Podravski.

Izvijestili su to iz Općine Novigrad Podravski i podsjetili da je Općina u ožujku prijavila projekt “Modernizacija nerazvrstanih cesta na području općine Novigrad Podravski” procijenjene vrijednosti 93.804 eura.

– Prijavili smo dvije dionice u Novigradu Podravskom; odvojak Ulice Blaža Mađera, tzv. Dadacov put, i odvojak do groblja sv. Klara te dvije dionice u Borovljanima; uz kanal i domaćinstvo Markanović i produžetak asfalta na Trstovu – objasnili su.

U lipnju je pak stigla obavijest da je Općini od traženih 29.079 eura odobreno 25.000 eura.

– Naravno, navedeni iznos moći ćemo povući ako ispunimo sve uvjete poziva i odredbe ugovora o financiranju koji je u Općinu dostavljen prošli tjedan i kojeg smo potpisanog od naše strane odmah vratili u Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije – dodali su.

U to vrijeme proveden je i postupak javne nabave predmetnih radova.

– Slijedi sklapanje ugovora s najpovoljnijim ponuditeljem, zatim postupak odabira nadzornog inženjera i prijava početka radova nadležnom županijskom uredu. Ako sve bude teklo prema planiranom redoslijedu radovi bi trebali biti okončani do kraja listopada – zaključili su.

zatvori