Srijeda, 15. svibnja 2024.

Moniz uoči Gorice: Ako zadržimo efikasnost koju smo imali do sada i podignemo razinu obrambene odgovornosti, sposobni smo ukrasti bodove

Nogometaši Slaven Belupa danas će od 20 sati snage odmjeriti s Goricom u sklopu šestog kola SuperSport hrvatske nogometne lige.

Susret momčadi koje trenutno imaju po pet bodova na prvenstvenoj ljestvici najavio je trener Farmaceuta Ricardo Moniz.

– Iskustvo u prvih pet utakmica naučilo me da je svaka utakmica u Hrvatskoj 50-50. Sve momčadi žele igrati nogomet. Šestice traže igru, krila ulaze u sredinu, bekovi se dižu visoko, igrači su kreativni i brzi.. Takvi su i naši, a ono što moramo dodatno popraviti je igra u obrani i obrambeno liderstvo. Polako se igrači vraćaju od ozljeda tako da danas neću moći računati “samo” na Božića, Caimacova i Pllanu. Gorica je u Osijeku pokazala da se radi o izrazito kvalitetnoj momčadi. Došla je u problem trenera odlaskom Sopića, ali takve situacije mogu i pozitivno djelovati na momčad – kazao je Moniz.

O sastavu će Moniz odlučiti danas uoči utakmice.

– Protiv Istre smo bili jako učinkoviti i postigli dva pogotka, što je odlična stvar, no problem je što takvu utakmicu nismo zatvorili i osvojili sva tri boda. Zato ne možemo biti zadovoljni pa će sigurno biti i nekih promjena u ekipi. Povratkom ozlijeđenih imamo po dvojicu igrača na gotovo svakoj poziciji i to je ono što me veseli. Treba nam pozitiva i odgovornost od prve do zadnje minute – objasnio je.

Cilj je, kaže, jasan, a to su bodovi.

– Ne bi me zadovoljila samo dobra prezentacija. Igramo zbog bodova, a rezultat je ono što nam donosi vrijeme koje nam još uvijek treba da bismo stigli do razine na kojoj želimo biti. Ako zadržimo efikasnost koju smo imali do sada i podignemo razinu obrambene odgovornosti sposobni smo ukrasti bodove u Velikoj Gorici – zaključio je Moniz.

zatvori