Petak, 17. svibnja 2024.

IDE U ZATVOR Zlotvor (38) provalio u kuću i 25-godišnjakinju odvukao do automobila, a onda ju izudarao pa oteo

Muškarac koji je provalio u tuđu kuću, fizički napao 25-godišnjakinju i oteo ju ide u zatvor na dvije godine i šest mjeseci.

Odlučio je to Županijski sud u Slavonskom Brodu usvojivši žalbu Općinskog državnog odvjetništva u Koprivnici. Kako stoji u priopćenju, 38-godišnjak je proglašen krivim zbog protupravnog oduzimanja slobode i tjelesne ozljede, a isprva je bio osuđen pojedinačnim kaznama zatvora u trajanju od po jedne godine za svako kazneno djelo.

– Županijski sud u Slavonskom Brodu je prihvaćanjem žalbe državnog odvjetništva osudio okrivljenika na pojedinačne kazne zatvora u trajanju od dvije godine te u trajanju od jedne godine i šest mjeseci, odnosno osudio okrivljenika na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od dvije godine i šest mjeseci utvrdivši da izricanje kazni zatvora u najkraćem mogućem trajanju nije bilo opravdano s obzirom na utvrđene okolnosti u odnosu na okrivljenika i izostanak bilo kakvih olakotnih okolnosti – istaknuli su u Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske.

Spomenimo i da je navedena kaznena djela muškarac počinio u studenom 2022. godine sat vremena iza ponoći.

– Provalio je u kuću u jednom mjestu na području Koprivničko-križevačke županije i protivno volji 25-godišnjakinje odvukao ju do automobila, udarcima joj nanio tjelesne ozljede te ju stavio na stražnje sjedalo vozila koji je vozio 33-godišnjak, a onda sjeo pored nje pridržavajući ju da ne pobjegne i odvezao ju u drugo mjesto na području iste županije – zaključili su.

zatvori