Srijeda, 8. svibnja 2024.

Hlebinama odobreno 25.000 eura za izgradnju parkirališta, hodne staze i ograde dječjeg vrtića

Općini Hlebine odobreno je 25.000 eura za izgradnju parkirališta, hodne staze i ograde dječjeg vrtića.

– Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo je odluku o odabiru projekata prijavljenih na poziv za iskaz interesa za financiranje projekata prema programu za unapređenje infrastrukture na područjima naseljenim pripadnicima romske nacionalne manjine – poručili su iz Općine Hlebine.

Dodali su da su glavne aktivnosti koje će se provoditi u okviru ovog projekta pripremni radovi, zemljani radovi, betonski i armirani radovi, montažerski radovi, asfalterski radovi, ličilački radovi i završni radovi, izvođenje radova do pune funkcionalnosti. Također, kao jedna od aktivnosti koja će se provoditi u okviru projekta su i usluge stručnog nadzora.

– Planirana je izgradnja devet parkirnih mjesta, hodne staze duge 32,50 metra i ograde dužine 18,88 metara. Cilj namjeravanog zahvata je sigurniji pristup dječjem vrtiću i sigurniji boravak djece u vrtiću kroz povećanje broja parkirališnih mjesta dječjeg vrtića, izgradnju hodne staze i ograde uz dječji vrtić – zaključuju u Općini.

Spomenimo da je stručnu pomoć u pripremi zahtjeva Općini Hlebine pružila PORA Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije.

zatvori