Srijeda, 8. svibnja 2024.

Glogovčani presretni zbog ulaska u Prvu ligu, predsjednik Martinović: Jedva čekamo novu sezonu, vjerujem da možemo biti konkurentni

Nogometaši Rudara iz Glogovca u nadolazećoj će se sezoni natjecati u Prvoj županijskoj nogometnoj ligi.

Podsjetimo, Glogovčani su posljednju sezonu u Drugoj županijskoj nogometnoj ligi završili na impresivnom drugom mjestu sa svega bodom “zaostatka” za vodećim Prugovcem.

>> FOTO [2. ŽNL] GOTOVO JE! Prugovac osvojio naslov prvaka i Hrvatski bojovnik ‘zabio’ na dno tablice, razloga za slavlje ima i Rudar

Prugovac je tako ušao u najelitniji rang županijskog nogometa, no ovih je dana iz Nogometnog saveza Koprivničko-križevačke županije stigla vijest kako će Prvu ligu čini i Rudar. Predsjednik Nogometnog kluba Rudar Marko Martinović pritom nam je rekao da se ova vijest u klubu očekivala dugo i s velikim nestrpljenjem.

– Veliki je ovo uspjeh za naš klub jer smo prvi put u povijesti plasirani u najviši rang županijskog nogometa i svi smo presretni, jedva čekamo da počne nova sezona – kazao je.

>> FOTO [2. ŽNL] Glogovčani srušili Prugovčane, a obrata ima i na dnu tablice, očekuju nas ‘paklena’ preostala dva kola

Podsjetio je i da je Rudar godinama u vrhu Druge lige sa sjajnim rezultatima što je posebno bilo izraženo tijekom prošle sezone.

– Prošla sezona bila je predivno iskustvo za sve ljubitelje nogometa te smo nadoknadili velik broj bodova zaostatka što najbolje govori o karakteru naših igrača. Spregom Uprave, igrača i navijača uspjeli smo izboriti Prvu ligu – poručio je Martinović.

Spomenimo i da su Glogovčani počeli s pripremama pa su tako već odigrane pripremne utakmice s podosta treninga. Radi se i na fizičkoj spremi kako bi igrači bili spremni na zahtjeve nove lige.

– Imamo i dosta transfera; Mihael Balaško je potpisao za Miklinovec, zasad je jedino taj odlazak službeno potvrđen. Dogovorili smo suradnju s Kristijanom Šoljićem iz Tomislav Radnika, Juricom Ivanušićem iz legradskog Graničara, Matijom Hadelanom iz Cvetkovca, Patrickom Dušićem iz Fugaplasta, Stivenom Horvatom iz bregovske Mladosti i Karlom Babokom iz Bratstva – otkrio je predsjednik i napomenuo da će biti još transfera.

Kada je pak riječ o očekivanjima od nadolazeće sezone, Rudari se izrazito vesele.

– Veselimo se prilici za borbu s najboljim ekipama naše županije i vjerujemo u naše dečke s obzirom na to da smo godinama na okupu. Vjerujem da možemo biti konkurentni većini ekipa – zaključio je.

Dodajmo da se ovih dana u Glogovcu radi i na poboljšavanju uvjeta pa je tako počišćen okoliš oko terena, postavljaju su i nove kućice za rezervne igrače te novi golovi, a još se radi na koridoru i proširenju igrališta.

zatvori