Utorak, 7. svibnja 2024.

FOTO Za START-UP program osigurano 88.000 eura, Koren: Cilj nam je imati što više poduzetnika na našem području

Odobrena su sredstva za 17 korisnika potpora za samozapošljavanje iz programa START-UP, a pojedinačni iznos potpore iznosi 4.000 eura.

U prostorijama Županijske uprave potpisani su ugovori s devet korisnika, a župan Darko Koren tom je prilikom istaknuo kako je ove godine u proračunu za tu namjenu osigurano 88.000 eura.

– Ukupna vrijednost ugovora je 68.000 eura, a preostalo je još sredstava za pet potpora pa svi zainteresirani svoje zahtjeve mogu podnijeti do 30. kolovoza u Županijskoj upravi. Do sada je mjeru koristilo 80 korisnika i isplaćeno je 315.000 eura potpora. Na ovaj način možemo pomoći poduzetnicima koji kreću u realizaciju svoje priče, a cilj nam je imati što više poduzetnika na našem području – istaknuo je.

Uime korisnika obratio se Domagoj Capek koji je pokrenuo vlastitu tvrtku u djelatnosti inženjerstva i tehničkog savjetovanja.

– U današnje vrijeme visokih troškova svaka je pomoć dobrodošla i siguran sam da je svima drago što ste nam pomogli na ovaj način. Pred nama je zahtjevno tržište, no vjerujem da ćemo trudom i radom pronaći svoje mjesto i ostvariti poslovne planove – kazao je.

Spomenimo kako su prioritet za potpore imale proizvodne djelatnosti i deficitarna zanimanja, a ove su godine zahtjev mogli podnijeti korisnici do navršene 40. godine starosti.

zatvori