Četvrtak, 2. svibnja 2024.

FOTO/VIDEO: VODA ODLAZI, ŠTETA OSTAJE Obišli smo Šodericu, Drnje i Torčec

Mještani Šoderice, Drnja i Torčeca koliko-toliko mogu odahnuti jer prijetnje od poplava više nema, no dug i mukotrpan posao oporavka od velikih šteta tek slijedi.

Na Šoderici se voda nastavila povlačiti te je vodostaj znatno niži nego prije dva dana, ali su poneka dvorišta nažalost i dalje pod vodom. Na lokacijama gdje poplave više nema vide se pak posljedice svega onoga što smo proživjeli; znalo se Šoderica da trpi veliku štetu, a sada je ta šteta i fizički vidljiva.

Snimio Tomislav Matijašić.

Unatoč svemu, počelo se sa sanacijom pa se tako duž cijele obale čuju agregati i pumpe, a mještani, iako umorni od svega, počinju s popravljanjem onoga što je ostalo. Ogromna višemetarska rupa usred ceste koju je Drava stvorila na putu do jezera također se pokušava sanirati; iako je područje i dalje potpuno potopljeno, kamioni u rupetinu “kipaju” materijal kako bi se što prije omogućio barem nekakav prolaz.

Dobra je vijest da je danas u 14:55 dionica državne ceste 41 u Botovu otvorena za sva vozila, a na pojedinim dijelovima navedene dionice promet se odvija jednim kolničkim trakom uz postavljenu prometnu signalizaciju, izvijestili su iz Policijske uprave koprivničko-križevačke.

Kada je pak riječ o Dravskoj ulici u Drnju, ona više nije pod vodom te je povezana s ostatkom mjesta. Ipak, pojedine lokacije i dalje “plivaju”, a cesta, sudeći po prizorima, nije sigurna za prometovanje. Mještani su u Drnju također počeli sa sanacijom u nadi da se ovako nešto više nikada neće ponoviti.

Snimio Tomislav Matijašić.

Najmirnije je u Torčecu gdje se Gliboki, nasreću, nije izlio. Zečji nasipi i dalje su postavljeni duž cijele Ulice braće Radić i podsjetnik su na lavovski posao mnogih mještana i vatrogasaca koji su se prije svega dva dana borili kako bi spasili imovinu.

Kako to danas izgleda na Šoderici te u Drnju i Torčecu pogledajte u fotogaleriji i videoprilozima.

 

Devastirana kuća na Šoderici

Objavljuje Drava.info u Četvrtak, 10. kolovoza 2023.

 

Dravska ulica u Drnju

Objavljuje Drava.info u Četvrtak, 10. kolovoza 2023.

zatvori