Srijeda, 1. svibnja 2024.

FOTO/VIDEO Torčanci rade zečje nasipe, Gliboki teče uzvodno i raste

Kao ni na ostalim lokacijama, situacija u Torčecu također nije dobra.

U Ulici braće Radić mnogi mještani i vatrogasci trenutno rade zečje nasipe kako bi se spriječilo moguće prodiranje vode i ugroza prema kućama, a dobra vijest nije da potok Gliboki teče uzvodno prema Đelekovcu.

Neslužbeno doznajemo da je potok u zadnja dva i pol sata porastao za 32 centimetra, no stanje se mijenja iz minute i minutu pa je nezahvalno govoriti o prognozama.

Podsjetimo, Zvonimir Habijan, zapovjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije, i Petar Dombaj, načelnik Općine Drnje, istaknuli su da je angažirano oko 160 vatrogasaca te oko 100 mještana koji su voljni pomoći u obrani od poplave.

>> FOTO/VIDEO Naselje Torčec u velikoj opasnosti od poplave, Habijan: Angažirano je oko 160 vatrogasaca, pomažu i mještani

– Potok Gliboki još uvijek prihvaća velike količine vode koje će tijekom dana dotjecati i ugrožavati ovo područje. Sada je vrijeme da pripremimo obranu od poplava koristeći sve dostupne resurse Hrvatskih voda, ali i opremu koju stanovništvo ima u privatnom vlasništvu – poručio je Habijan.

 

Duž cijele Ulice braće Radić u Torčecu postavljaju se zečji nasipi

Objavljuje Drava.info u Utorak, 8. kolovoza 2023.

zatvori