Četvrtak, 2. svibnja 2024.

FOTO/VIDEO: POČEO RENESANSNI FESTIVAL Čučice, guske, gujdeki i ostale životinje ovogodišnja tema

Koprivnicom od danas vlada renesansno doba. Naime, započeo je Renesansni festival.

Službeno otvorenje festivala održano je danas na Gradskim bedemima u 19 sati, a do nedjelje će Koprivnicom, posebno Bašćom, vladati vitezovi, srednjovjekovni ratnici, kraljevske lude, prosjaci, mušketiri, obrtnici, ali i mnogi drugi likovi iz nekog nam davno zaboravljenog doba.

Ovogodišnja tema festivala su životinje tako da će svi posjetitelji moći vidjeti, ali i naučiti brojne pojedinosti o životinjama koje su obitavale i koje žive na području Podravine i šire.

Na ruku svim posjetiteljima ide i vremenska prognoza koja je za sljedećih nekoliko dana savršena, bez kiše na vidiku.

Mišel Jakšić, gradonačelnik Koprivnice, rekao je da smo konačno dočekali ljeto kada se u Koprivnici održava Renesansni festival.

Snimio Valentino Štefanek.

– Neki čekaju da odjure na more, mi čekamo naše dane renesanse. U Koprivnici se s puno toga dičimo i ponosimo te smo u puno toga lideri, a ovo je doista jedna slatka priča i projekt jer smo pokazali da se na kontinentu može napraviti manifestacija koja je prepoznata ne samo na nacionalnom, nego i na puno širem nivou – rekao je Jakšić.

Darko Koren, župan Koprivničko-križevačke županije, zahvalio je svima na organizaciji manifestacije i kazao kako mu je iznimna čast što može sudjelovati u festivalu.

Snimio Valentino Štefanek.

– Zahvaljujem svima koji su sudjelovali u organizaciji ovog programa koji je jedinstveni ne samo u Hrvatskoj, već i u ovom djelu Europe. Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije kao i Koprivničko-križevačka županija svake godine ulažu znatna financijska sredstva – poručio je.

Renato Labazan, predsjednik Turističke zajednice grada Koprivnice, ponovno je naglasio kako ovoliko sadržaja u Hrvatskoj nema ni jedna povijesna manifestacija.

Snimio Valentino Štefanek.

– Ovo je daleko najveći srednjovjekovni festival u Hrvatskoj, ali i jedan od najvećih u Europi – naglasio je Labazan.

Sam festival otvorila je Nikolina Brnjac, ministrica turizma i sporta.

Ulaz na festival je danas besplatan, sutra će takozvana mostarina biti tri eura, dok će se ulaz u subotu i nedjelju naplaćivati pet eura. Za djecu mlađu od 12 godina ulaz je besplatan.

 

Počeo Renesansni festival

Objavljuje Drava.info u Četvrtak, 17. kolovoza 2023. 

zatvori