Subota, 27. travnja 2024.

FOTO/VIDEO Nestvarne scene sa Šoderice, poplavljeno je područje oko jezera, od naleta vode urušava se tlo

Vodostaj Drave nastavio je rasti tijekom noći pa je tako poplavljena i Šoderica.

Prema posljednjim izmjerenim podacima Hrvatskih voda vodostaj Drave iznosi rekordnih 587 centimetara, a prometnice između Šoderice i Botova još jučer su zatvorene.

>> FOTO/VIDEO Drnje se probudilo uz rekordan vodostaj Drave, voda došla do prvih kuća, Dombaj: Nema mjesta za paniku

Poplavljeno je područje oko jezera, pod vodom su šetnica, kamp, kao i igralište, od naleta vode urušava se tlo, a srušena su i stabla. Dodajmo da su hitne službe na terenu.

Stanje na Šoderici komentirao je i načelnik Općine Legrad Ivan Sabolić te kazao kako je voda iz Drave probila ravno u Šodericu te odnijela velik dio šetnice, poplavila kamp te prijeti ribičkom domu.

– Sada pokušavamo sanirati ono što možemo kako bi se smanjila šteta koja je ionako već velika, odnosno može se mjeriti u stotinama tisuća kuna s obzirom na to da je stradala šetnica, rasvjeta, koševi i klupe. Također, kamp je cijeli pod vodom, a tamo su bili aparati i ljudi koje smo evakuirali. Ako vodostaj poraste imat ćemo problema i s objektima koji su u blizini – ističe.

Dodaje kako je u ostatku općine za sada sve u redu, a da je Šoderica najkritičnija točka.

– Vatrogasci su me izvijestili da je u ostatku općine sve u redu. U Legradu smo postavili dio vreća da ojačamo nasip, no iako se voda podigla još uvijek nije došla do tih vreća. Novi nasip smo napravili i u Selnici, a niti tamo voda još uvijek nije došla – kazao je.

 

Drava probila u Šodericu

Objavljuje Drava.info u Nedjelja, 6. kolovoza 2023.

 

Niagarini slapovi na Šoderici

Objavljuje Drava.info u Nedjelja, 6. kolovoza 2023.

zatvori