Petak, 3. svibnja 2024.

FOTO/VIDEO: DOBRE VIJESTI Drava više ne prodire u Šodericu i voda se počela povlačiti, Sabolić: Počinjemo sa sanacijom štete

Situacija na jezeru Šoderica jutros je povoljnija nego jučer.

Kako nam je to rekao načelnik Općine Legrad Ivan Sabolić, uspjeli su preživjeti noć i Drava je prestala prodirati u Šodericu s obzirom na to da je vodostaj kod Botova pao ispod 560 centimetara.

– Manji dio se i povukao i dobra je stvar da voda više ne ide prema naselju, no vikendice su i dalje pod vodom. Sada nam slijedi dio sanacije štete – prvi korak je uspostaviti struju u naselju, a nakon toga ćemo vidjeti što ćemo sa sanacijom rupe koju je Drava napravila. Pokušat ćemo što prije osposobiti županijsku cestu jer će nam trebati za daljnji promet mehanizacije – istaknuo je načelnik.

Podsjetio je i da je tijekom jučerašnjeg dana problema bilo duž cijele obale Šoderice.

– Izrađena su oko dva kilometra zečjih nasipa, potrošeno je više od 25.000 vreća, a više od 500 ljudi je pomagalo. Zahvaljujem civilima, DVD-ovima, civilnoj zaštiti, Hrvatskim vodama i svima koji su sudjelovali. Još će nam trebati pomoći u sanaciji, no nadam se da je najgore iza nas – zaključio je Sabolić.

 

Načelnik Općine Legrad o trenutnoj situaciji na Šoderici

Objavljuje Drava.info u Utorak, 8. kolovoza 2023.

 

Smiruje se situacija na Šoderici

Objavljuje Drava.info u Utorak, 8. kolovoza 2023. 

zatvori