Utorak, 7. svibnja 2024.

FOTO/VIDEO: BRAVO! Mlade Podravkašice s trenerom Pranjićem osvojile međunarodni turnir u Čakovcu

Rukometašice U-15 ekipe Podravka Vegete osvojile su Pozoj Handball Cup 2023., međunarodni rukometni turnir koji se igrao u Čakovcu.

U koprivničkom klubu govore da je turnir okupio oko 100 ekipa iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Austrije, Slovačke i Poljske, a utakmice su se odigravale u sedam sportskih objekata diljem Međimurja.

– Naše cure su uvjerljivo osvojile turnir bez ijednog poraza. U grupi su ostvarile pet pobjeda i jedan remi. U polufinalu su pobijedile ekipu Dugopolja, dok su u finalu ponovno bile bolje od ekipe MHK Bytča iz Slovačke i pobijedile rezultatom 21:20 – ističu.

Spomenimo i da je Tena Jurlina proglašena za najbolju igračicu turnira, a riječ je o djevojčici koja se nedavno preselila u Koprivnicu iz Slatine te se priključila U-15 ekipi.

Ekipu je vodio trener Antonio Pranjić koji zbog ozljeda nije mogao koristiti Gregurić i Šajatović, dok u finalu nije mogao računati ni na vratarku Galinec koja je nakon polufinalne utakmice ozlijedila koljeno te je završila u bolnici.

– Čvrsta i pokretljiva obrana nas je dovela do ovog rezultata. Cure su pokazale pravu borbenost i odličan karakter. Čestitam ekipi na osvojenom zlatu u jakoj konkurenciji i hvala našim roditeljima navijačima koji su nam bili odlična podrška s tribina u svim utakmicama. Zahvalio bih trenerici vratarki Barbari Stančin i kondicijskom treneru Nikoli Golubu koji su također uključeni u rad s ovom ekipom – poručio je.

Uz to, djevojčice koje čine U-13 ekipu pod vodstvom trenerice Snježane Petike pobijedile su Duslo 7:5 i tako osvojile peto mjesto na istom turniru.


Podravka U-15: Galinec, Tetec, Galić; Hajdinjak, Banfić, Lengelić, Jurlina, Liščak, Napan, Adžaga, Ferčec, Radiček, Horvat, Markota, Jakupanec, Milivojević, Gregurić, Šajković, Marijanović. Trener: Antonio Pranjić

 

Objavljuje Rukometni klub Podravka Vegeta u Nedjelja, 27. kolovoza 2023.

zatvori