Četvrtak, 9. svibnja 2024.

FOTO Uskoro počinje uređenje glavnog trga u Đurđevcu, fokus će se staviti na zelene površine i sadnju drveća

Uskoro počinje uređenje središnjeg Trga svetog Jurja u Đurđevcu, a fokus će se staviti na povezivanje zelenih gradskih površina.

Nakon što je početkom godine potpisan ugovor o sufinanciranju radova za rekonstrukciju glavnog đurđevačkog trga, uspješno je proveden i postupak javne nabave za izvođača radova, istaknuli su iz grada Đurđevca.

– Osim rekonstrukcije trga i parka Bent, u tijeku je projektiranje nove prometne regulacije između gradskog trga i Crkve sv. Jurja. Cilj je projektom obuhvatiti i park oko crkve kako bi u konačnici čitav prostor tvorio jednu zajedničku cjelinu – najavio je đurđevački gradonačelnik Hrvoje Janči.

Prije početka radova održat će se sastanci s ugostiteljima i svima čiji poslovni prostori graniče s trgom kako bi se uskladile aktivnosti oko radova i poslovanja.

Iz Grada Đurđevca još poručuju kako će se prilikom uređenja gradskog trga voditi idejom povezivanja zelenih gradskih površina, sadnjom više urbanog drveća i druge vegetacije te korištenjem novih, kreativnijih metoda u oblikovanju gradskih prostora.

– U središtu tog procesa je drveće koje gradskoj energetskoj ravnoteži doprinosi hlađenjem, regulacijom te čišćenjem protoka zraka i vode. Nove zelene površine učinit će grad još poželjnijim, kvalitetnijim za život i spremnijim za klimatske promjene koje nas očekuju – zaključili su.

zatvori