Subota, 15. lipnja 2024.

FOTO U Maslačak od jeseni ide 300 vrtićaraca, Čupen Tomica: Nema liste čekanja ni neupisane djece

Dječji vrtić Maslačak iz Đurđevca u novoj će pedagoškoj godini imati više od 300 djece.

Iz Gradske uprave poručili su kako su za novu pedagošku godinu prijavljena 73 nova polaznika.

– Sve je spremno za prihvat predškolaca te se s puno optimizma, veselja i rekordno velikog broja polaznika čeka početak nove pedagoške godine. Važno je naglasiti da ni ove godine ni jedno dijete iz Đurđevca i njegovih prigradskih naselja neće ostati bez mjesta u ovoj predškolskoj ustanovi – istaknuli su.

Dodajmo kako u Đurđevcu nema liste čekanja, a ni neupisane djece.

– Raduje nas ta činjenica jer to je do sada najveći, rekordan broj djece u našem vrtiću. Za usporedbu, samo prošle godine je bilo 280 djece zajedno s polaznicima male škole i u produljenom radu – ističe Marija Čupen Tomica, ravnateljica Dječjeg vrtića Maslačak.

Dodala je kako brojke potvrđuju koliko su bili opravdani planovi i napori Grada Đurđevca da se ide na proširenje i nadogradnju vrtićkoga prostora.

Podsjetimo, nadogradnja vrtića je već počela i kad bude završena, smještaj će biti osiguran za osam novih vrtićkih skupina, odnosno za 450 djece. Nadogradnja vrtića je investicija vrijedna 12,8 milijuna kuna, od kojih je većina sredstava, 9,8 milijuna kuna, osigurano iz europskih fondova.

zatvori