Petak, 17. svibnja 2024.

FOTO Svečano otvoreno Rokovo 2023. u Virovitici, Đurđević: Drago mi je vidjeti veliki odaziv

U Virovitici je svečano započela 789. proslava Dana grada Virovitice.

Svečanost manifestacije otvorena je tradicionalnim defileom Gradske glazbe Virovitica i mažoretkinja, predvođena grofom Antunom i groficom Barbarom Pejačević (Goran Koši i Monika Lanšćak, glumci Kazališta Virovitica).

Povorka je krenula od Dvorca Pejačević pa sve do šetnice i pozornice ispred Gimnazije Petra Preradovića gdje će se kroz vrijeme obilježavanja Rokova održati brojni koncerti.

Grof i grofica Pejačević pozdravili su sve posjetitelje Rokova i čestitali Gradu Virovitici 789. rođendan. Čestitkama se pridružio i Igor Andrović, župan Virovitičko-podravske županije, istaknuvši kako je Rokovo zasigurno jedna od najpoznatijih i najposjećenijih manifestacija u sjevernom dijelu Hrvatske te hvalevrijedna manifestacija koja je odavno prešla granice grada, ali i granice Virovitičko-podravske županije.

Rokovo je službeno otvorio Ivica Kirin, gradonačelnik Grada Virovitice, zahvalivši svima koji vrijedno rade kako bi održali dobre uspomene i duh Virovitice.

Kao i prethodnih godina, organizaciju manifestacije potpisuju Grad Virovitica i Turistička zajednica grada Virovitice koji tradicionalno za sve posjetitelje pripremaju brojna sportska, glazbena, kulturna i dječja događanja.

– Povodom 789. proslave Dana grada Virovitice otvoreno je Rokovo 2023. Jako mi je drago vidjeti veliki odaziv, što naših sugrađana, što njihovih gostiju. Što se tiče samog programa, na rasporedu je koncert Opće Opasnosti, dok će ovih dana nastupiti Vatra te će se održati Virovitički Rock Festival. Na samu Gospu, osim VIROkreative, tradicionalnog sajma rukotvorina, održat će se i koncert Najboljih hrvatskih tamburaša dok će sam dan Rokova započeti budnicom povodom blagdana svetog Roka, zaštitnika virovitičke župe, a završiti velikim koncertom legendarne Crvene Jabuke – rekla je Katarina Đurđević, direktorica Turističke zajednica grada Virovitice, te pozvala sve zainteresirane da se pridruže proslavi i posjete ovogodišnji novitet – prvi virovitički Food Festival koji nudi bogatu gastro i eno ponudu.

zatvori