Četvrtak, 2. svibnja 2024.

FOTO Slaven Belupo cijelu utakmicu vodio, a onda Istra u zadnjim minutama izvukla remi

Nogometaši Slaven Belupa danas su na domaćem terenu ugostili Istru 1961.

Utakmica je odigrana na Gradskom stadionu Ivan Kušek – Apaš, a završila je rezultatom 2:2.

Trener Ricardo Moniz nije mogao računati na veliki broj svojih igrača. U konkurenciji nisu bili Marković, Hlevnjak, Međimorec, Camiacov, Pllana i Božića. Tako su od prve minute protiv Istre krenuli Sušak na golu te Bosec, Račić, Štefulj i Martinaga u obrani. Veznu liniju činili su Mioč, Agbekpornu i Marina, dok su u napadu startali Crnac, Ortiz i Hoxha.

– Prva je zaprijetila Istra u današnjoj utakmici. Lisica je izašao jedan na jedan sa Suškom koji izvrsnom reakcijom brani svoj gol. Na najbolji mogući način odgovorila je naša momčad. U 12. minuti Bosec je prošao po desnoj strani i prizemnom loptom pronašao Mioča koji mirno pogađa desni donji kut gola Istre s 10-ak metara za 1:0. Šest minuta kasnije dvije velike prilike u razmaku od pet sekundi imali su gosti, no Sušak je bio nesavladiv. U 23. minuti 2:0 za Slaven Belupo. Mioč je lijepo ostavio petom loptu za Crnca koji s 20 metara milimetarski precizno gađa ‘malu mrežicu’ za novi pogodak naše momčadi. Istra je preko Vuka na 2:1 smanjila u 39. minuti – izvijestili su iz koprivničkog kluba.

Dodali su da se u nastavku susreta igralo čvrsto na obje strane bez velikih prilika. Bilo je tako sve do 83. minute kada je Erceg nakon jednog centaršuta zabio za 2:2. Bio je to i konačan rezultat utakmice.

U idućem kolu Farmaceuti idu na gostovanje u Veliku Goricu.

zatvori