Utorak, 30. travnja 2024.

FOTO: ROKOVO 2023. Posljednji dan ovogodišnje proslave Rokova u Virovitici oduševio brojne posjetitelje

Još jedna proslava Dana grada Virovitice završila je uz bogat program koji je tradicionalno započeo budnicom Gradske glazbe Virovitica, dok je u jutarnjim satima održana i sveta misa i procesija.

I posljednjeg dana sadržaj je bio raznovrstan pa su tako mnogi posjetitelji uživali u sajmu knjiga, obilasku muzeja, izložbama, prezentacijama udruga, radionicama te u atraktivnim uličnim točkama VUF-ovaca.

Gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin iskazao je veliko zadovoljstvo vrlo zanimljivim i posjećenim ovogodišnjim Rokovom.

– Završava višednevna manifestacija u Virovitici, Rokovo 2023. i to nakon stotine događaja za sve uzraste, od onih najmanjih do onih najstarijih. Interesantno je vidjeti veliki odaziv ljudi, obitelji te mladosti koji su radosni, druže se i vesele – stvaraju optimizam i osjećaj zajedništva koji nam nedostaje. Svih dana Rokova u Virovitici dolazila je mnogobrojna publika i to ne samo s područja grada, već i županije, susjednih županija pa i susjednih zemalja. Upravo to pokazuje da i ovaj kontinentalni dio Hrvatske ima perspektivu, da i mi imamo turističku priču koju možemo ponuditi i da je ta priča i više nego prepoznatljiva izvan granica Hrvatske – rekao je Kirin zahvalivši i čestitavši svim udrugama, volonterima, institucijama i organizatorima na trudu i radu.

U večernjim satima, scenu su preuzeli plesni nastupi Kulturno umjetničkog centra Virovitica te Udruge Pričalica uz performans “Halo Pejačevići”. Proslavu je zaokružio koncert popularne Crvene Jabuke uz hitove poput “Jazz ba”, “Bježi kišo s prozora”, “Ne govori više” i brojne druge.

zatvori