Srijeda, 1. svibnja 2024.

FOTO Radit će se projektno-tehnička dokumentacija za županijski Centar zaštite i spašavanja, Koren: Poplave su nas uvjerile koliko je važno ulagati u sustav

Potpisan je ugovor za izradu projektno-tehničke dokumentacije za Centar zaštite i spašavanja Koprivničko-križevačke županije.

Poručili su to iz Službe ureda župana i objasnili da su ugovor potpisali koprivničko-križevački župan Darko Koren i direktor tvrtke zadužene za izradu dokumentacije Tomislav Mastanjević. Ugovor je pritom vrijedan 123.700 eura s PDV-om.

– Predmet ugovora je izrada urbanističko-arhitektonskog rješenja, razrada odabranog idejnog rješenja, izrada glavnog projekta sa svim elaboratima, planovima i prilozima uključujući ishođenje građevinske dozvole, izvedbenog projekta, 3D vizualizacije i troškovnika, izrada projekta unutarnjeg uređenja i opremanja te obavljanje usluge projektantskog nadzora budućeg županijskog Centra zaštite i spašavanja – objasnili su.

Izvor: kckzz.hr

Koren je podsjetio kako je projekt Centra zaštite i spašavanja dio Razvojnog sporazuma u sklopu kojeg su i osigurana sredstva za izradu projektno-tehničke dokumentacije.

– Cilj ovog projekta je stvaranje prostornih preduvjeta za rad žurnih službi na području županije u smislu centralnog mjesta njihovog okupljanja, a s obzirom na posljednje katastrofe u obliku poplava kojima smo svjedočili, još smo se jednom uvjerili koliko je važno ulagati u sustav civilne zaštite. Centar će se protezati na ukupno 7.000 metara kvadratnih bruto površine, a sadržavat će brojne uredske i skladišne prostore te poligon za vježbanje. Dio centra koristit će Služba civilne zaštite Koprivnica, Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije te Vatrogasna zajednica Koprivničko-križevačke županije, a dio Javna vatrogasna postrojba Grada Koprivnice – kazao je župan.

S obzirom na to da je katastarska čestica na kojoj se centar planira graditi u vlasništvu Grada Koprivnice, sklopit će se sporazum o suradnji te dogovoriti daljnji koraci u pripremi dokumentacije. Zamjenica koprivničkog gradonačelnika Ksenija Ostriž stoga zahvalila je Županiji na suradnji.

Izvor: kckzz.hr

– Veseli nas realizacija ovog projekta, a predviđena lokacija idealna je za centralno mjesto okupljanja žurnih službi. S obzirom na to da svjedočimo brojnim krizama i nepogodama koje su nas zadesile, svaki doprinos kvalitetnijem djelovanju sustava civilne zaštite je izuzetno vrijedan – navela je.

Spomenimo i kako je projekt u skladu s Planom razvoja Koprivničko-križevačke županije od 2021. do 2027. godine, kao i Nacionalnom razvojnom strategijom Republike Hrvatske do 2030. godine.

zatvori