Petak, 3. svibnja 2024.

FOTO Položeni vijenci i zapaljene svijeće kod Spomenika hrvatskoj slobodi za branitelje iz Domovinskog rata

Već tradicionalno povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja danas su položeni vijenci i zapaljene svijeće.

Svečano polaganje održano je kod Spomenika hrvatskoj slobodi za branitelje iz Domovinskog rata na Florijanskom trgu u Koprivnici.

Dario Jembrek, pročelnik Službe ureda gradonačelnika Grada Koprivnice, istaknuo je kako će ove godine Grad Koprivnica po prvi puta organizirati autobus koji će besplatno voziti do Knina.

Snimio Valentino Štefanek.

– U dogovoru s Odborom za branitelje grada Koprivnice dogovoreno je da će Grad organizirati autobus za prijevoz svih zainteresiranih građana kako bi se otišlo na proslavu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti u Knin. Autobus se još uvijek popunjava te su prijave otvorene danas do 12 sati. Autobus je besplatan za sve građane, a kreće se u subotu u dva sata ujutro, dok se dolazak u Knin očekuje oko osam sati – poručio je Jembrek.

Ratimir Ljubić, zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije, istaknuo je kako je današnje okupljanje povodom obilježavanja predstojećeg Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, kao i Dana branitelja.

Snimio Valentino Štefanek.

– Isto tako, obilježavamo 28. obljetnicu vojno-redarstvene akcije Oluja, kojom smo objedinili hrvatski teritorij. Prilika je to da se sjetimo svih naših branitelja koji su dali živote za našu domovinu, isto tako nam je obaveza da i dalje stvaramo bolje i kvalitetnije društvo kako bi  naši budući naraštaji mogli živjeti u još boljem i ljepšem društvu – kazao je Ljubić te zaključio kako će hrvatski branitelji idućih dana održati brojne aktivnosti povodom obilježavanja ovog dana.

zatvori