Petak, 3. svibnja 2024.

FOTO Podravsko-prigorski šahisti sjajni na juniorskom prvenstvu u Splitu, stigla nam tri pehara

Šahisti s područja Koprivničko-križevačke županije ostvarili su zavidne rezultate na juniorskom prvenstvu Hrvatske u šahu koje je održano u Splitu.

U Športskom šahovskom klubu Koprivnica govore da su na natjecanju nastupila 153 sudionika u kategorijama do 17 i 19 godina, a 13 natjecatelja koji su osvojili čak tri pehara bilo je upravo iz naše županije.

– Najveći uspjeh ostvaren je u ženskoj kategoriji do 17 i 19 godina gdje su Eva Mihaljević i Jelena Kokša, članice Športskog šahovskog kluba Konaki iz Novog Virja, osvojile prvo mjesto i postale državne prvakinje. U muškoj kategoriji do 17 godina odlično treće mjesto zauzeo je Jan Horčička iz Športskog šahovskog kluba Koprivnica – ističu.

Od ostalih rezultata, u ženskoj kategoriji do 17 godina peto mjesto osvojila je Petra Karij, a osma je bila Laura Lukinović, obje članice Športskog šahovskog kluba Konaki. Na 12. mjestu završila je Ivana Emili Turkalj iz Šahovskog kluba Tomislav-Goran, a 15. Petra Kovač iz Športskog šahovskog kluba Konaki.

U najbrojnijoj muškoj kategoriji do 17 godina nastupila su 83 igrača te je Matej Zadro bio 12, Emanuel Bunić 13, a Ivan Martić 42. Sva trojica branila su pritom boje koprivničkog kluba. Karlo Šokec iz Šahovskog kluba Picok još je bio 52. U muškoj kategoriji do 19 godina 22. je bio Ognjen Domović iz Šahovskog kluba Picok, a 30. Patrik Katalenić iz Šahovskog kluba Križevci.

zatvori