Utorak, 7. svibnja 2024.

FOTO Muzej grada Đurđevca sve posjećeniji tijekom ljeta, knjiga dojmova puna oduševljenih poruka i čestitki

Muzej grada Đurđevca bilježi veliki broj posjeta tijekom ljeta, a knjiga dojmova puna je pozitivnih komentara.

Poručili su to iz đurđevačke Gradske uprave i dodali da, nakon iznimno uspješne proljetne sezone kad je muzej posjetilo više od 50 grupa školaraca, djece vrtićke dobi i odraslih, tijekom ljetnih mjeseci bilježe najveći broj pojedinačnih posjeta i obiteljskih dolazaka.

– Zanimljivi sadržaji u muzeju te bogata ponuda sadržaja i događanja u gradu Đurđevcu, razlogom su dolaska sve većeg broja posjeta svih dobnih skupina iz raznih krajeva Hrvatske, ali i svijeta. To nije ni čudno jer muzej trenutno u svojim galerijskim prostorima nudi istovremeno nekoliko zanimljivih izložbi – poručuju.

Napominju da je uz izniman interes za inozemnu izložbu “Svjetla Moulin Rougea” umjetnika Henrija de Toulouse – Lautreca te sadržaje poput Interpretacijskog centra Picokijade i aktualnih izložbi “Biciklisti” i “Ono što pripada biciklu” stvoren kulturno-turistički sadržaj kojeg su prihvatili domaći, ali i strani turisti iz Francuske, Njemačke, Mađarske, Slovenije, Češke, Nizozemske, Poljske i Turske.

– Upravo pozitivni dojmovi koji su ispisani na raznim jezicima u Knjizi dojmova pokazuju koliko su posjetitelji oduševljeni i iznenađeni činjenicom da jedan mali grad poput Đurđevca ima velike izložbe i bogat kulturni sadržaj – ističu.

Dojmovi posjetitelja su izvrsni.

– Jako lijepo i edukativno. Veliki smo ljubitelji Henrija de Toulouse – Lautreca i ovo nas je jako ugodno iznenadilo. Sve pohvale organizaciji (…) Prekrasna izložba u prekrasnom gradiću: toliko malom, a toliko interesantnom. Samo tako nastavite! Čestitamo (…) Impresivno! Sve riječi pohvale! (…) Amazing exhibition!!! Thank you! (…) Zanimljivo, interesantan način prezentacije sadržaja! – samo su neke od poruka.

Muzejsko osoblje jako se trudi da svi posjetitelji iz njihovih prostora ponesu pozitivne dojmove.

– Upućivanje u sadržaje, korištenje tableta s naglaskom na virtualnu stvarnost u Interpretacijskom centru Picokijade, te prodaju suvenira iz sadržajne suvenirnice koja je obogaćena i pratećom ponudom suvenira uz inozemnu izložbu “Svjetla Moulin Rougea”, samo je mali dio njihova odnosa prema posjetiteljima. Uz to se tijekom ljetnih mjeseci m prilagodio posjetiteljima i produžio svoje radno vrijeme vikendom, praznicima i blagdanima. Za očekivati je da će, s obzirom na sve atraktivnost vezane uz izložbe i turističke sadržaje vezane uz utvrdu, muzej nastaviti trend porasta broja posjeta i u nadolazećim mjesecima – zaključuju u Gradskoj upravi.

zatvori