Četvrtak, 16. svibnja 2024.

FOTO: MALIŠANI IZRAĐIVALI NAKIT Strpljivim nizanjem izrađenih elemenata nastale su prekrasne šarene ogrlice, narukvice, broševi

Strpljivim nizanjem izrađenih elemenata nastale su prekrasne šarene ogrlice, narukvice, nanožnice, broševi za roditelje i prijatelje, a posebnu pozornost i dodatni trud djeca su dala izradi nakita za kućne ljubimce.

Poručili su to iz đurđevačke Gradske uprave i dodali da je ovako kreativno, zanimljivo i lijepo bilo polaznicima na radionici izrade nakita koju je vodila učiteljica Klara Kuštro.

– Već sama najava ove radionice, koju tradicionalno u sklopu “Ljeta u Knjižnici” organizira đurđevačka Gradska knjižnica, privukla je mnogobrojnu znatiželjnu djecu koja vole nakit i koja su željela nešto više naučiti o njegovoj izradi. U uvodnom dijelu voditeljica im je u kratkoj prezentaciji prikazala povijest izrade nakita – od prapovijesti i ukrašavanja kostima prirodnim materijalima do danas i ukrašavanja zlatom i dijamantima – dodali su.

Napomenuli su da su nakon toga djeca izrađivala nakit od perlica te glinenih cvjetića i leptirića koje su prethodno obojili temperom. Strpljivim nizanjem izrađenih elemenata nastao je lijep nakit i poklon za roditelje, prijatelje i njihove kućne ljubimce.

zatvori