Petak, 17. svibnja 2024.

FOTO: LJETNA DRUŽIONICA Mališani u Hrvatskoj Sahari učili o devama, kozama, ljamama….

I na posljednjoj ljetnoj muzejskoj družionici koju je Muzej grada Đurđevca organizirao za 10-ak osnovnoškolaca bilo je zanimljivo.

U Gradu Đurđevcu govore da su se mališani zabavljali na prostoru Hrvatske Sahare, a životinje smještene u mini-zoološkom vrtu zaokupile su pozornost malih posjetitelja.

– Obitelj deva posebno je uživala u pažnji i interesu koju su joj poklanjala djeca, no bez pozornosti i dodatnog interesa nisu ostale ni razigrane patuljaste koze, ljame, konji i raznovrsna perad. Timaritelj Matija upoznao je djecu sa svim poslovima i obavezama koje ima prema životinjama. Doznali su da ih on redovito hrani i timari te čisti staje i održava njihov smještajni prostor čistim i urednim. Bila je to i poučna družionica u kojoj su radoznali sudionici imali puno zanimljivih pitanja nakon kojih su doznali kako se treba ophoditi prema životinjama – objašnjavaju.

Boravak u prirodi i interakcija sa životinjama ostavila je poseban dojam na polaznike ove zadnje ljetne družionice koji je potom rezultirao kreativnim uradcima na papiru.

– U likovnoj radionici nastala su prava mala umjetnička djela koja su ispunjena različitim životinjama koje žive u Hrvatskoj Sahari. Radovi će biti izloženi u vanjskim prostorima Staroga grada do sljedeće srijede – zaključuju u Gradskoj upravi.

zatvori