Ponedjeljak, 6. svibnja 2024.

FOTO Križevački SDP upozorava: Park vrijedan tri milijuna kuna izgleda kao zapušteno gradilište obraslo ambrozijom

Na što je potrošeno tri milijuna kuna javnog novca, pitaju se u svom priopćenju članovi križevačkog SDP-a.

– U moru gorućih tema i problema s kojima se vodstvo Grada Križevca bori (Rajn i Šaško, HDZ se ionako ništa ne pita) teško je izabrati što je važnije od čega. Ne želimo se osvrtati na sukob s nogometnim klubom, čak se ne želimo osvrtati na izgubljenu presudu od gospodina Novosela, što svakako dovodi u pitanje kredibilitet ovog vodstva, a navodno postoji još izgubljenih sudskih sporova, ali ne želimo niti o tome jer vidimo da će eminentni i ugledni odvjetnički ured imati itekako puno posla da pokuša na neki način spasiti obraz Grada Križevaca kao institucije kojoj svakog dana sve manje Križevčanki i Križevčana vjeruje – stoji u njihovom priopćenju.

Kako kažu, žele se osvrnuti “na jedan od iznimno velikih i važnih projekata, koji je trebao oživjeti sliku, vizuru, prirodno okruženje grada Križevaca takozvani “park” kod nekadašnje ciglane odnosno željezničkog kolodvora u Tomislavovoj ulici”.

– Projekt je najavljen kao velika zelena oaza u kojoj će boraviti brojni Križevčani s djecom, u kojem će provoditi jednog dana slobodno vrijeme pod krošnjom drveća u velikoj hladovini gledajući djecu kako odrastaju uživajući u igrama i međusobnom upoznavanju. Nedavno smo i mi odlučili otići u šetnju kako bismo se uvjerili u vrijednost takve vizije, njegove vizure i budućnosti. Ono što čovjeka dočeka, kada se parkira kod kolodvora, je biciklistički “Obrovac”. Pet ili sedam, kako koji dan, bicikala koje, uz ostale postavljene na nekoliko lokacija u gradu, plaćamo oko 30.000 eura godišnje, i nije problem ako se koriste, sklopljeni s novim vizualnim identitetom grada ostavljaju dojam izložbenog primjerka i podsjećaju na neka vremena dok se to i koristilo – objašnjavaju.

Nastavljaju kako “park vrijedan gotovo, nevjerojatnih tri milijuna kuna, djeluje kao zapušteno gradilište i ambiciozni projekt kao primjerice Sveučilišna bolnica Blato u Zagrebu”.

– Od cjelokupne prirodne oaze došli smo u garnizon ambrozije, a “park” je zapravo prava oaza za alergičare. Teško je opisati i naći adekvatne riječi da se opiše stanje “parka” koji bi trebao predstavljati tu novu vizuru ulaza u Križevce, stoga vam šaljemo i ove fotografije da sami procijenite kakvu vizuru Križevci na ulazu u grad imaju, ali vjerojatno predstavljaju i oslikavaju obraz koji predstavlja trenutačnu vlast koju obnaša Rajn (i Šaško) s koalicijskim partnerom HDZ-om. Sve se to platilo tri milijuna kuna da bi se stvorilo prirodno okruženje Križevaca. Kada predlažemo uskrsnice, božićnice za umirovljenike, subvencije za stanarine za studente, onda se to zove populizam kao i nabava radnih bilježnica i nastavnih pomagala, ali s druge strane ima se za tzv. parkove, vizure, kojima se dokida povijesni identitet Križevaca. Za kraj postavljamo pitanje hoće li komunalno redarstvo prijaviti Grad Križevce i odgovorne osobe zbog kršenja vlastitih propisa o suzbijanju ambrozije ili imaju iste probleme kao njihovi zeleni kolege u Zagrebu – zaključuju u SDP-u.

zatvori