Petak, 10. svibnja 2024.

FOTO Koprivničanka s adresom u Irskoj Hana Kovač u izboru za najljepše odjevenu maturanticu: O predivnoj Koprivnici pričam sa suzom u oku

Hana Kovač, 18-godišnja Koprivničanka s adresom u Irskoj, odabrana je za najljepše odjevenu maturanticu u svojoj školi i time je ušla u izbor za najljepše odjevenu maturanticu Irske.

Hana je sa svojom obitelji u Koprivnici živjela 14 godina gdje je pohađala medicinski smjer Strukovne škole Koprivnica te je bila polaznica škole rukometa u Rukometnom klubu Podravka Vegeta.

– Tome svemu je nažalost došao kraj kada su moji roditelji odlučili tražiti budućnost u Irskoj. Sve svoje sam morala napustiti i sada sam tu gdje jesam, pokušavam slijediti svoje snove u nekom novom svijetu – kazala je.

Uskoro će postati učenica šeste godine te je zajedno s vršnjacima prisustvovala maturalnoj večeri.

– Odlučila sam nositi haljinu svoje prijateljice iz Hrvatske jer sam se na prvi pogled u nju zaljubila. Uzbuđenje je taj dan bilo na nivou uz sve pripreme i pomoć moje majke. Nisam uopće očekivala da će me organizatori odabrati za najljepšu maturanticu škole, što znači da ulazim u izbor za isto u cijeloj državi Irskoj – istaknula je Hana.

Dodala je kako je ovu situaciju doživjela vrlo emotivno te je sve shvatila kao veliki kompliment. Za sebe ističe kako je sramežljiva djevojka iz Hrvatske te ne može vjerovati kako je prepoznata između toliko različitih ljudi.

– Ovo ću definitivno pamtiti, a posebno jer s ponosom svakodnevno ističem svoje korijene i pričam o malenoj Hrvatskoj i svojoj predivnoj Koprivnici sa suzom u oku. Sve hrvatsko uvijek preferiram i s ponosom pokazujem svoju ljubav prema domovini – rekla je.

Zaključno napominje kako joj je želja vratiti se kući jednoga dana jer, koliko god lijepo bilo u Irskoj, maleni dio će joj uvijek nedostajati u srcu.

– Želim samo ponoviti riječi moje majke “Moreš ti sa sela otiti, al’ selo navek ostaje v tebi”, a u mom slučaju je to moj grad Koprivnica – kazala je.

Glasati za Hanu možete do 8. studenog, a ovdje možete pronaći i link.

zatvori