Četvrtak, 2. svibnja 2024.

FOTO Izviđači Kamengrada logorovali na otoku Olibu, osim druženja i uživanju u moru stjecali nove vještine i znanja kroz praktična iskustva

Članovi Odreda izviđača Kamengrad iz Koprivnice i ove su godine sudjelovali na jedanaestodnevnom logorovanju na otoku Olibu.

– Tamo smo bili s našim prijateljima iz Odreda izviđača Kalnik iz Križevaca i Izviđačkom družinom Tigrovi iz Zagreba. Na logorovanju je sudjelovalo ukupno 60 izviđača različitih dobnih skupina, podijeljeni po patrolama – kazao je Maksimilijan Perković iz Odreda Kamengrad.

Svrha izviđačkih logorovanja, osim druženja i uživanja u ljetnim aktivnostima, kupanja i sunčanja, također je i stjecanje novih vještina te znanja kroz praktična iskustva.

– Neki od primjera uključuju desalinizaciju morske vode, izradu plakata te pomaganje lokalnoj zajednici u obliku čišćenja plaža ili sudjelovanja na ribarskoj večeri mjesta. Također, svake večeri imali smo kulturno-zabavni program pa smo tako igrali izviđačke igre, pjevali pjesme te glumili u skečevima – navodi.

Dodaje kako su na ovom nezaboravnom logorovanju stekli nove prijatelje te da se jako vesele budućim aktivnostima kao što je sudjelovanje na ovogodišnjem Renesansnom festivalu.

zatvori