Subota, 4. svibnja 2024.

FOTO: IZLOŽBA NA ŠETNICI Andrović: Fotografije prikazuju identitet, tradiciju, kulturnu i prirodnu baštinu, ali prije svega osobe

Na šetnici ispred Gimnazije Petra Preradovića u Virovitici otvorena je izložba fotografija pod nazivom “30 NAJ”.

Izložbom se predstavljaju posebnosti županije prvih 30 godina – najznačajnijih osoba, proizvoda i projekata, a sve u povodu proslave Dana Virovitičko-podravske županije.

Na izložbi se može vidjeti i fotografija hrvatske hrvačice Veronike Vilk, kao jedne od najznačajnijih osoba ove županije.

– Jako sam sretna što sam među 30 najboljih u županiji i to mi daje dodatni poticaj za moje daljnje napredovanje. Odmor je završio i počinjem s novim pripremama za buduća natjecanja. Vraćam se u Koprivnicu i počinjem s treninzima te se nadam u budućnosti istim uspješnim rezultatima kao i do sada – kazala je Vilk.

Vrsna slastičarka koja osvaja nagrade diljem svijeta, Sandra Jadek, također je osoba čija se fotografija mogla pronaći među “30 NAJ”.

– Ova izložba mi mnogo znači, ne samo zato što su me prepoznali svjetski suci, nego što me prepoznala moja Županija, svi ljudi iz županije i Grad. Njihova mi podrška znači puno jer sva natjecanja na kojima sudjelujem iziskuju dosta troškova, a gdje god idem Županija me uvijek podrži – rekla je Jadek istaknuvši kako se priprema za Olimpijadu 2024. godine.

Virovitičko-podravski župan Igor Andrović istaknuo je da je ova izložba samo jedan u nizu događaja kojima se obilježava Dan županije.

– Riječ je o izložbi Kristijana Toplaka. Ovo su fotografije koje prikazuju identitet, tradiciju, povijesno nasljeđe, kulturnu i prirodnu baštinu, ali prije svega, osobe koje žive na području Virovitičko-podravske županije. Osobe koje su svojom sposobnošću, svojom prepoznatljivošću, rezultatom i identitetom predstavljali našu županiju, ali i svoje gradove i općine odakle potječu, diljem svijeta. Ovim putem zahvaljujem Kristijanu Toplaku na ideji i kreativnosti koja prikazuje ljude, projekte i manifestacije koje su obilježile 30 godina županije i kojima se mi ponosimo – rekao je Andrović i naglasio kako će izložba biti postavljena dva tjedna, a zatim će u narednih mjesec-dva postati putujuća po Virovitičko-podravskoj županiji.

Spomenimo na kraju da od ukupno 30 fotografija, 29 potpisuje Kristijan Toplak, a jednu Maks Luka Šenjug.

zatvori