Utorak, 7. svibnja 2024.

FOTO Đurđevački mališani crtali divna stvorenja podravskih šuma na družionici u Muzeju

U Muzeju grada Đurđevca održana je još jedna u nizu kreativnih ljetnih družionica, a tema su bila divna stvorenja koja se mogu sresti u podravskim šumama.

Voditelj radionice Robert Rodman djeci je predstavio životinje koje obitavaju u podravskim šumama kroz fotografije koje je snimio za vrijeme svojih šetnji kroz šume koje okružuju Podravinu.

– Najučestaliji stanovnici naših šuma su jeleni, srne, sove, leptiri, vjeverice i lisice. Djeca su kroz razgovor iznijela neke od svojih osobnih doživljaja sa šumskim životinjama i naučila nešto više o pojedinim vrstama, njihovim staništima i životu u šumi – navode iz Grada Đurđevca.

Nakon dinamičnog razgovora djeca su odabrala najdraže životinje i prikazala ih kroz crteže.

– Voditelj radionice istaknuo je kako je važno razvijati empatiju djece prema životinjama i upoznati ih s životinjskim svijetom koji ih okružuje. Naime, Robert Rodman čest je gost ljetnih družionica u muzeju, kroz koje njeguje ljubav prema prirodnoj i kulturnoj baštini čiju ljepotu i značaj prenosi na druge – dodaju.

Umjetnička djela koja su djeca naslikala bit će izložena u vanjskim prostorima Starog grada do sljedeće srijede. Spomenimo kako će se iduća družionica održati u srijedu s početkom u 10 sati, a na njoj će se opet slikati i crtati.

zatvori