Ponedjeljak, 6. svibnja 2024.

FOTO Đurđevac blista i u vrućim ljetnim danima, grad je prepun cvijeća

Grad Đurđevac je tijekom ljetnih mjeseci pun cvijeća.

Kako govore u Gradskoj upravi, razlog tome je redovno zalijevanje cvjetnih površina na svim javnim gradskim površinama koje obavljaju djelatnici đurđevačkih Komunalnih usluga, a koje je rezultiralo svježinom i ljepotom rascvalih lijeha i tijekom vrućih ljetnih dana.

– Zahvaljujući rasadniku kao jednoj od organizacijskih jedinica ove komunalne đurđevačke tvrtke, svake godine se uređuju nove površine ukrasnim biljem i cvijećem, osmišljavaju uređenja novo planiranih površina te se posebno dizajniraju cvjetne gredice sa sezonskim cvijećem – ističu.

Bara Čubelić, direktorica Komunalnih usluga Đurđevac, ističe da je svima važno da grad bude lijepo uređen te da izgleda njegovano, a cvijeće pri tome najviše pomaže.

– Naš rasadnik je ključan pri tome, a Grad je velika potpora u osmišljavanju i dizajniranju. Samo smo prošle godine iz vlastitog uzgoja u Gradu posadili blizu 32.000 sadnica, a u prigradskim naseljima 6.500 komada sadnica sezonskog cvijeća, ukrasnoga grmlja i trajnica što je sveukupno više od 38.500 komada. Ove godine nas još čeka jesenska zamjena cvijeća pa znamo da će ta brojka biti još puno veća – objašnjava.

Spominje i da se u svim novouređenim ulicama sade drvoredi koji su najvećim dijelom iz domaćeg uzgoja.

zatvori