Utorak, 21. svibnja 2024.

FOTO Djelatnice Maslačka na edukaciji u Grčkoj, Čupen Tomica: Naglasak je bio na društvenim i obrazovnim igrama

Djelatnice Dječjeg vrtića Maslačak sudjelovale su na edukaciji Erasmus+ u Grčkoj, a tema edukacije bilo je učenje temeljeno na igrama te igre u učionici.

Iz Atene su se vratile odgajateljica Ivana Koščak i ravnateljica vrtića Marija Čupen Tomica koje su sudjelovale na 30-satnom stručnom usavršavanju u sklopu Erasmus+ K1 projekta.

– Cilj edukacije bio je naučiti nas kako obrazovne aktivnosti provedene s djecom učiniti još učinkovitijima. Teorijski i praktično smo usavršavale i detaljnije obrađivale teme poput tradicionalnih igara, igara s igranjem uloga, stolnih igara, lego igara te digitalnih, odnosno videoigara. Najveći naglasak cjelokupnog usavršavanja je na društvenim i obrazovnim igrama – kazala je nakon povratka iz Grčke ravnateljica Marija Čupen Tomica i dodala kako je na edukaciji sudjelovalo 13 učitelja iz Španjolske, Italije i Njemačke.

Istaknula je i kako je na samom početku edukacije svatko od prisutnih prezentirao svoju državu, grad i ustanovu iz koje dolazi.

– Mi smo se naravno pohvalile ne samo s našim vrtićem, nego i s lijepim gradom Đurđevcom – rekla je ravnateljica te spomenula kako će ovo iskustvo uvelike pridonijeti proširenju njihova znanja i iskustava koje će primjenjivati u radu s djecom.

zatvori