Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

Đurđevačke gerontodomaćice iščekuju početak iduće faze projekta ‘Zaželi’, a u međuvremenu i dalje pomažu korisnicima

Članice đurđevačke Udruge gerontodomaćica Susret nastavljaju s volonterskim aktivnostima te obilaze svoje najpotrebitije korisnike.

U prostoru Doma kulture u Đurđevcu gerontodomaćice se sastaju jednom mjesečno, a iako trenutno nisu dio projekta još uvijek vrijedno brinu u korisnicima, poručili su iz Grada Đurđevca.

– Nismo mogle korisnike ostaviti nekoliko mjeseci bez ikakve pomoći pa dio onih najstarijih i zdravstveno najugroženijih gerontodomaćice i dalje redovno posjećuju te im pružaju pomoć – pojasnila je predsjednica udruge Đurđa Brestak.

Na području grada Đurđevca i prigradskih naselja živi velik broj starijih i nemoćnih građana, kao i osoba u nepovoljnom položaju kojima je potrebna pomoć pri svakodnevnim aktivnostima, dodali su u Gradu.

– Gerontodomaćice su se iskazale kao neizmjerna i hvalevrijedna pomoć svojim korisnicima u vidu obavljanja kućanskih poslova, održavanju osobne higijene korisnika, a podršku pružaju i kroz razgovor te druženje. Uz to, korisnicima pomažu u ostvarivanju različitih prava, odnosno dostavi lijekova, dostavi i plaćanju računa te slično – kazali su.

Osim što pomažu starijim sugrađanima, đurđevačke gerontodomaćice vrlo su aktivne i na svim gradskim manifestacijama.

– Držimo se na okupu te se redovno sastajemo i razgovaramo, razmjenjujemo mišljenja te se konzultiramo u rješavanju problema i nestrpljivo čekamo početak iduće faze projekta “Zaželi” – zaključila je dopredsjednica udruge Mirjana Mišulin.

zatvori