Četvrtak, 2. svibnja 2024.

[3. NL SJEVER] Trećeligaši se vraćaju na nogometne terene, novaci lige su Graničar iz Kotoribe, Međimurje i Pitomača

Ljubitelji nogometnih travnjaka opet dolaze na svoje, ovog vikenda na sjeveru Hrvatske igrat će se utakmice prvog kola Treće hrvatske nogometne lige Sjever.

Podsjetimo, kada je riječ o klubovima s područja Koprivničko-križevačke županije, u novoj ćemo sezoni gledati samo nogometaše Koprivnice; križevački Radnik nakon fenomenalnog uspjeha preselio je u viši rang, dok je iz lige ispao Podravac iz Virja. U Trećoj ligi više nema ni Papuka. Novaci su pak Graničar iz Kotoribe, Međimurje i Pitomača.

Kada je riječ o prvom kolu, Koprivnica će put Murskog Središća gdje će zaigrati s Rudarom. Koprivnica je loše ušla u jesenski dio prošle sezone, no reorganizacijom na proljetnoj pauzi i dovođenjem novog trenera stvari su se popravile te je prvenstvo na kraju završila na sedmom mjestu. Nadaju se Koprivničanci da će u istom tonu nastaviti i u novoj sezoni, a vidjet ćemo što donose nadolazeći susreti.

Spomenuli smo već da je Pitomača novak u ligi te pristiže nakon uspješne sezone u Četvrtoj nogometnoj ligi Bjelovar-Koprivnica-Virovitica. “Krštenje” s novim sportskim suparnicima Pitomačani će pritom doživjeti u gostima protiv Graničara iz Kotoribe koji je također novo ime u redovima trećeligaša sa Sjevera.

“Vatreno krštenje” imat će i Virovitica koja u prvom kolu putuje Poletu. Nogometaši Virovitice nisu novaci, no ako sudimo po tome da je Polet prošle sezone bio kandidat za osvajanje naslova prvaka, već u prvom kolu bi ih mogao čekati težak zadatak.

Snage će još na otvaranju sezone odmjeriti Varteks i Međimurje te Podravina i Dinamo iz Domašinca. Svi susreti igraju se pritom u subotu u 17:30, jedino će nogometaši Varteksa i Međimurja na teren istrčati dan ranije, također u 17:30.


Raspored igranja prvog kola Treće hrvatske nogometne lige Sjever:

18.08.2023. 17:30 Varaždin NK Varteks – NK Međimurje
19.08.2023. 17:30 Sv. Martin na Muri NK Polet – NK Virovitica
19.08.2023. 17:30 Ludbreg NK Podravina – NK Dinamo (D)
19.08.2023. 17:30 M. Središće NK Rudar – NK Koprivnica
19.08.2023. 17:30 Kotoriba NK Graničar – NK Pitomača

Tablica Treće hrvatske nogometne lige Sjever:

zatvori