Subota, 4. svibnja 2024.

[2. ŽNL] Sezonu otvara susjedski derbi Sokola i Reke, Podravec dočekuje bregovsku Mladost, Omladinac odlazi u Gornju Rijeku

Ljubitelji županijskog nogometa ovog će vikenda doći na svoje. Naime, nakon ljetne stanke u subotu počinje nova sezona Druge županijske nogometne lige.

Prvo kolo otvara se subotnjom utakmicom Sokola i Reke u 17:30. Riječ je o susjedskom derbiju u kojem će prednost biti na strani domaćina. Gostujuća Reka novak je u ligi u koju je došla iz Treće županijske nogometne lige. Podsjetimo, Reka se u ligu vraća nakon dvije sezone izbivanja, a ljubiteljima županijskog nogometa zasigurno je ostala u sjećanju sezona 2020./2021. kada je Reka iz Druge lige ispala bez osvojenog boda, uz čak 199 primljenih golova i postignutih tek 14.

Kolo se nastavlja u nedjelju kada je od 17:30 na rasporedu preostalih šest susreta.

Jedna od zanimljivijih utakmica igrat će se u Torčecu gdje će domaćinu Podravcu u goste doći Mladost iz Koprivničkih Bregi. Nedjeljni domaćini prošlu su sezonu završili na zadovoljavajućem četvrtom mjestu, a vjerujemo da će i ove sezone pucati na sam vrh tablice. S druge pak strane bregovska Mladost prošle je sezone neugodno iznenadila osvojivši tek 20 bodova u cijeloj sezoni i završivši na 11. mjestu. Dosta je promjena bilo u bregovskoj momčadi, a koliko su te promjene utjecale na momčad vidjet ćemo već u nedjelju.

Drava iz Podravskih Sesveta, prošlosezonski prvak Treće županijske nogometne lige, u nedjelju na domaćem terenu dočekuje Mladost iz Sigeca, posljednju momčad Prve lige u sezoni koja je iza nas. Koliko su ljetne pripreme utjecale na ove dvije momčadi, također ćemo saznati u nedjelju.

Omladinac iz Herešina odlazi pak na gostovanje u Gornju Rijeku. Iako je Gornja Rijeka domaćin susreta, uvijek neugodni Omladinac je favorit.

Zanimljiva utakmica očekuje nas i u Mičetincu gdje će istoimeni domaćin ugostiti Graničar iz Novog Virja. Prošle sezone Mičetinac je pokazao vrlo lijep nogomet te se zasluženo smjestio u sredini prvenstvene ljestvice, dok su se gosti nakon katastrofalnog prvog dijela sezone na proljeće probudili i uspjeli se spasiti od ispadanja.

Prekodravac očekuje vrlo neugodno gostovanje u Čvrstecu gdje će snage odmjeriti s istoimenim domaćinom. Prekodravac je prošlu sezonu završio na vrlo dobrom šestom mjestu, a ako želi i ove godine biti u gornjem dijelu prvenstvene ljestvice, pobjeda u prvom kolu mora biti rezultatski imperativ.

U posljednjoj utakmici kola Gošku u Gotalovo u goste dolazi Viktorija. Riječ je o susretu starih znalaca čije su utakmice uvijek zanimljive. Vjerujemo da će takva biti i nedjeljna.


Raspored prvog kola Druge županijske nogometne lige:

19.08.2023 17:30 Sokolovac NK Sokol – NK Reka
20.08.2023 17:30 Torčec NK Podravec – NK Mladost Bregi
20.08.2023 17:30 Sveti Petar Čvrstec NK Čvrstec – NK Prekodravac
20.08.2023 17:30 Podravske Sesvete NK Drava (PS) – NK Mladost Sigetec
20.08.2023 17:30 Gornja Rijeka NK Gornja Rijeka – NK Omladinac
20.08.2023 17:30 Mičetinac NK Mičetinac – NK Graničar (NV)
20.08.2023 17:30 Gotalovo NK Gošk – NK Viktorija

zatvori