Četvrtak, 2. svibnja 2024.

[1. ŽNL] Prošlosezonski prvaci Druge lige debitiraju u Miklinovcu, Močile odlaze u Kalinovac, Tomislav dočekuje novigradsku Dravu

Nakon malo više od dva mjeseca ljetne stanke, ovog vikenda vraća se županijski nogomet.

Ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svijetu tako će već ovog vikenda moći uživati u sedam zanimljivih susreta koji nas očekuju u sklopu prvog kola Prve županijske nogometne lige. Prve tri utakmice igraju se u subotu s početkom u 17:30.

Prugovac, prošlogodišnji prvak Druge županijske nogometne lige, svoj debi u najelitnijem županijskom nogometnom natjecanju otvorit će u Miklinovcu protiv istoimenog domaćina. Podsjetimo, Prugovac je prošle godine vodio veliku borbu s Rudarom iz Glogovca za naslov prvaka; na kraju je u tome i uspio s bodom prednosti nad Rudarom. S druge pak strane, Miklinovec je sezonu završio na devetom mjestu s osvojena 33 boda.

Druga subotnja utakmica igra se u Kalinovcu gdje istoimeni domaćin dočekuje Močile. Obje momčadi prošlu su sezonu završile u gornjem dijelu prvenstvene ljestvice – subotnji domaćin bio je šesti s 36 osvojenih bodova, dok su Močile završile na petom mjestu sa samo bodom više.

Treća subotnja utakmica igra se u Đurđevcu gdje domaćin Graničar dočekuje Starigrad. Riječ je o okršaju prošlogodišnjih viceprvaka i pretposljednje momčadi prvenstvene ljestvice. Graničar je ove godine jedan od glavnih favorita za osvajanje naslova, a ako to želi i postati, igrači Graničara prednost domaćeg terena moraju kapitalizirati i pobjedom otvoriti sezonu.

Preostale četiri utakmice igraju se u nedjelju u 17:30.

Susjedski derbi igra se u Koprivničkom Ivancu gdje domaćin Sloga dočekuje Osvit, ljutog susjedskog rivala. Osvit se prošle godine pokazao kao vrlo dobra momčad završivši na četvrtom mjestu, dok je Sloga upisala nešto lošiji rezultat završivši na 10. mjestu. No, tijekom ljeta u obje momčadi bilo je promjena tako da je nezahvalno prognozirati ishod ovog susreta.

Lipa iz Hlebina na domaćem će terenu ugostiti starog znalca Tomislav Radnika. Lipa je poznata kao vrlo neugodan domaćin, tako da i u prvu utakmicu nove sezone ulazi kao blagi favorit.

Drava iz Novigrada Podravskog u prvom kolu putuje u Drnje na gostovanje Tomislavu. Tomislav je prošlu sezonu završio na trećem mjestu. Baš kao i svake godine, i ove sezone Tomislav će biti jedan od glavnih favorita za naslov prvaka zbog čega će Drava imati iznimno neugodno otvaranje sezone.

U posljednjoj utakmici kola novacima lige, Rudaru iz Glogovca, u goste dolazi Panonija. Podsjetimo, Rudar je u najelitniji razred županijskog nogometa preselio iz Druge lige u kojoj je prošle godine bio viceprvak. Iako nisu bili prvaci, igrači Rudara mogu se pohvaliti kako su imali najbolju obranu prvenstva primivši tek 22 pogotka u 26 susreta. Unatoč dobrim prošlosezonskim brojkama i prednosti domaćeg terena, Rudar će imati težak zadatak jer im za vikend u goste dolazi momčad koja već godinama igra Prvu ligu.


Raspored igranja prvog kola Prve županijske nogometne lige:

19.08.2023 17:30 Koprivnica NK Miklinovec – NK Prugovac
19.08.2023 17:30 Kalinovac NK Kalinovac – NK Močile
19.08.2023 17:30 Đurđevac NK Graničar (Đ) – NK Starigrad
20.08.2023 17:30 Drnje NK Tomislav – NK Drava (NP)
20.08.2023 17:30 Hlebine NK Lipa – NK Tomislav Radnik
20.08.2023 17:30 Koprivnički Ivanec NK Sloga – NK Osvit
20.08.2023 17:30 Glogovac NK Rudar (G) – NK Panonija

zatvori