Srijeda, 26. lipnja 2024.

Županijski Dom zdravlja osigurao 686.000 eura za specijalističko usavršavanje liječnika

Domu zdravlja Koprivničko-križevačke županije uručena su dva ugovora u vrijednosti od nešto više od 686.000 eura kojima će se financirati projekt “Učim, da budem dr. med. spec.”.

Javljaju tako iz Službe ureda župana i dodaju kako je svečanost uručivanja ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava održana u Ministarstvu zdravstva.

– Projekt se odnosi na specijalističko usavršavanje zdravstvenih djelatnika, doktora medicine na temeljnoj primarnoj razini zdravstvene zaštite, čime će se doprinijeti dostatnoj popunjenosti Mreže javne zdravstvene službe i većoj dostupnosti zdravstvene zaštite – kazali su.

Specijalizacija obuhvaćena projektom je iz područja opće medicine, fizikalne medicine i rehabilitacije te ginekologije i opstetricije, a omogućit će ravnomjernu raspodjelu specijalističkih znanja na području Koprivničko-križevačke županije.

– Značajan nedostatak liječnika prisutan je u primarnoj zdravstvenoj zaštiti kako na području cijele Republike Hrvatske, tako i na području naše županije, stoga je upravo to problem koji se želi riješiti provedbom ovog projekta – naveli su.

Predviđeno razdoblje trajanja projekta je 63 mjeseca, a obuhvaćene su aktivnosti provedbe plana i programa specijalističkog usavršavanja za tri doktora medicine Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije.

Izvor: kckzz.hr
zatvori