Subota, 4. svibnja 2024.

Županija osigurala 28.000 eura za provedbu projekata 21 udruge, Koren: Sredstva će biti utrošena u različite namjene, a najviše edukacije, izložbe i natjecanja

Koprivničko-križevačka županija osigurala je gotovo 28.000 eura za 34 programa i projekata 21 udruge i to iz područja gospodarstva, poljoprivrede i ruralnog razvoja.

U prostorijama Županijske uprave potpisani su ugovori s predstavnicima udruga, a župan Darko Koren čestitao je svim predstavnicima te napomenuo kako su u odnosu na prošlu godinu sredstva povećana.

– Iza ovog događanja stoje rezultati, trud i zalaganje svih potpisnika ugovora. Cilj ovog natječaja je razvoj civilnog društva, a posebno u području djelovanja udruga te nam je drago što postoji velik interes, što je vidljivo iz povećanja broja udruga i programa – istaknuo je župan.

Dodaje kako će sredstva biti utrošena u različite namjene, a najviše edukacije, izložbe i natjecanja.

– Županija je od 2016. godine u svom proračunu osigurala oko 235.000 eura za više od 200 programa i projekata udruga i smatram da to pokazuje naše opredjeljenje da podržavamo vaš rad – rekao je.

Uime predstavnika udruga obratio se Zdenko Lončarić, predsjednik Pčelarske udruge Lipa Koprivnica, koji je naglasio važnost udruživanja te razmjenu iskustava jer je na taj način lakše napredovati i nositi se s izazovima.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su i zamjenik župana Ratimir Ljubić, pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić te pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i ruralni razvoj Marijan Štimac sa suradnicima.

Spomenimo kako su udruge koje su dobile sredstva za 2022. godinu Udruga uzgajivača simentalskog goveda Kalničkog prigorja, Udruga vinogradara i vinara “Bilikum”, Udruga orača Koprivničko-križevačke županije, Udruga vinogradara i vinara Sveti Vinko Sveti Petar Orehovec, Udruga vinogradara, vinara i voćara Komarna 2001., Pčelarska udruga Lipa Koprivnica, Zajednica udruga vinogradara, vinara i voćara Koprivničko-križevačke županije, Udruga vinogradara i voćara koprivničkog kraja “Fran Galović”, Udruga vinogradara i vinara Sovinjak Rasinja, Udruga vinogradara i voćara Đurđevac, Poljoprivredna udruga Kalinovac, ŠRD “Plava krv” Dropkovec, Društvo žena Kamengrad, Udruga za dobrobit i zaštitu pasa i mačaka “Šinterice dobra srca”, Društvo za uzgoj malih životinja Križevci 1974, Udruga vinogradara, voćara i pčelara općine Virje, Udruga Potkalnički konjari Sveti Petar Orehovec, Proizvođačka organizacija udruga mljekara Sava Drava, Udruga uzgajivača simentalskog goveda Križevci, Udruga uzgajivača konja hrvatski toplokrvnjak te Udruga vinogradara i vinara sv. Martin Kalnik.

zatvori