Subota, 27. travnja 2024.

Završen program Shape 2.2 kojim je Podravka zaposlila 25 mladih stručnjaka visoke stručne spreme

Završen je Shape 2.2 program zapošljavanja pripravnika kojim je Podravka zaposlila 25 mladih i ambicioznih ljudi visoke stručne spreme iz raznih područja stručnosti, koji su dobili jedinstvenu priliku učiti i razvijati se u jednoj od vodećih hrvatskih prehrambenih kompanija.

Ambicioznim programom zapošljavanja koji je nosio slogan “Budi našem loncu poklopac” Podravka nastoji poticati i doprinositi politici zapošljavanja mladih u Hrvatskoj.

– U izuzetno zahtjevnom gospodarskom trenutku, Podravka je mladima pružila priliku da ostanu u Hrvatskoj i izgrade uspješnu karijeru u multinacionalnoj kompaniji. Puno puta do sada, Podravka je pokazala da može i želi stvarati stručnjake koji će doprinijeti daljnjem uspješnom rastu i razvoju kompanije – istaknuli su u Kompaniji sa srcem.

Dodali su da Podravka od novih zaposlenika ima velika očekivanja, a zauzvrat nudi stjecanje dragocjenog znanja i radnog iskustva u jednoj od najvećih prehrambenih kompanija u Jugoistočnoj, Srednjoj i Istočnoj Europi. Osim toga, mladi mogu računati na pomoć izvrsnih mentora i podršku kolega, stvaranje mreže kontakata, uključenost u zanimljive i inovativne projekte iz različitih poslovnih područja te sudjelovanje i doprinos u društveno odgovornim aktivnostima.

– Tijekom 10 mjeseci koliko je trajao program, mladi stručnjaci su uz pomoć mentora i iskusnih kolega stekli relevantna poslovna znanja te razvili brojne poslovne vještine. Sukladno njihovim potrebama razvijen je strukturiran program formalnih i neformalnih edukacija, treninga, posjeta tvornicama i zajedničkih druženja – objasnili su u Podravki.

Jednu od značajnih uloga u prilagodbi i stjecanju znanja mladih imao je menadžment kompanije koji im je podijelio svoja iskustva i niz korisnih savjeta za razvoj karijere. Kako bi iz prve ruke dobili uvid u mogućnosti razvoja u Podravki, novi zaposlenici imali su priliku družiti se i sa zaposlenicima koji su uspješno završili Shape program u prošlosti. Oni su im predstavili svoj karijerni put i motivirali ih da iskoriste sve prilike pred njima.

Na kraju pripravničkog programa, mladi su izradili završni rad temeljen na projektnom zadatku iz svog područja djelovanja, koji su obranili pred komisijom stručnjaka iz kompanije.

Izvor: Podravka

U skladu sa sloganom programa “Budi našem loncu poklopac”, pripravnici su simbolički dobili i jedinstven lonac s logom kompanije, koji će ih zauvijek podsjećati na početak njihove karijere u Podravki.

zatvori