Petak, 3. svibnja 2024.

VZG Koprivnica dobila sredstva županijske zajednice, za sva dobrovoljna društva i JVP kupljene vatrogasne naprtnjače

U Vatrogasnoj zajednici grada Koprivnice podijeljena je oprema vrijedna 4.015 eura koja je financirana sredstvima Vatrogasne zajednice koprivničko-križevačke.

– Sukladno odluci zapovjedništva VZG-a Koprivnica spomenutim iznosom financirana je nabava 44 komada vatrogasnih naprtnjača koje su dobila sva društva i Javna vatrogasna postrojba grada Koprivnice – po četiri komada za dobrovoljna vatrogasna društva Štaglinec, Koprivnica, Bakovčica, Starigrad, Reka, Jagnjedovec, Draganovec i Herešin te po tri komada za društva Podravka, Bilokalnik, Željezničar i JVP – rekla je Sonja Markić, izvjestiteljica Vatrogasne zajednice grada Koprivnice.

Podjeli je prisustvovao glavni vatrogasni zapovjednik Republike Hrvatske Slavko Tucaković, predsjednik VZG-a Koprivnica, koji je naglasio da zahvaljuje koprivničko-križevačkoj županiji i Vatrogasnoj zajednici koprivničko-križevačkoj koje su pokazale da se vodi briga o vatrogastvu u županiji te da će oprema po dobrovoljnim vatrogasnim društvima biti raspoređena prema potrebama te da se ona može koristiti odmah po primitku.

U ime Koprivničko-križevačke županije podjeli su prisustvovali dožupan Ratimir Ljubić, županijski zapovjednik Zvonimir Habijan te Krešimir Škvorc, referent za poslove zaštite i spašavanja.

Zamjenik Ljubić kazao je kako Županija svake godine izdvaja za vatrogasnu opremu koja se raspoređuje po požarnim područjima. Naglasio je da se nada kako će vatrogasna društva dobro iskoristiti opremu te će se praksa financiranja opreme nastaviti i dalje.

Ustupila Sonja Markić.
zatvori