Srijeda, 8. svibnja 2024.

VIKEND REKORDERI Jedan jurio 133 kilometara na sat, drugi vozio s 2,35 promila u sebi

Čak 16 prometnih nesreća zabilježili su policijski službenici tijekom vikenda od 7. do 10. srpnja.

Iz Policijske uprave koprivničko-križevačke poručili su kako je u spomenutim nesrećama ozlijeđena jedna osoba, a čak četiri vozača nakon prometne nesreće napustila su mjesto događaja te su naknadno pronađena.

Osim toga, policijski su službenici na svojem području zabilježili čak 178 prometnih prekršaja, od kojih je najviše bilo prekoračenja brzine, čak 45.

Što se tiče neslavnih vikend rekordera, u kategoriji alkohola “pobjednik” je bio 30-godišnjak koji je u subotu u 23:45 u Crikveni vozio automobil pod utjecajem alkohola od čak 2,35 promila.

Najveća nedopuštena brzina zabilježena je u petak u 11:51 u Kalinovcu gdje je vozač automobila vozio 133 kilometra na sat na mjestu gdje je ograničenje 90.

Dodajmo kako su dva vozača uhićena, od kojih je jedan doveden na žurni prekršajni postupak i kažnjen novčanom kaznom i mjerom zabrane upravljanje.

– Dva vozača su bila smještena u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnih sredstava. Kod dva vozača se sumnjalo u prisutnost droga, jedan vozač je odbio preliminarno testiranje na droge, dok je drugi vozač testiran na prisutnost droge u organizmu te je nakon pozitivnog testa odbio vađenje krvi i urina radi daljnje analize – dodali su.

Iz policije apeliraju na sve sudionike u prometu na dosljedno poštivanje prometnih propisa i prometnih znakova.

zatvori