Subota, 27. travnja 2024.

VIKEND NADZOR Peterancom vozio s 2,66 promila, zaustavila ga policija

U Podravini i Prigorju tijekom vikenda je zabilježena prometna nesreća s ozlijeđenom osobom i 11 s materijalnom štetom te je sankcionirano 145 prometnih prekršaja.

Policijska uprava koprivničko-križevačka izvijestila je da su vozači pod utjecajem alkohola evidentirani u dvije prometne nesreće, njih četvero je nakon prometne nesreće napustilo mjesto događaja, a tri su naknadno pronađena.

Kada je riječ o prometnim prekršajima, najviše je bilo prekoračenja dopuštenih brzina kretanja i vožnji pod utjecajem alkohola.

– Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u nedjelju u 1:20 u Peterancu u Ulici Matije Gupca kod 27-godišnjeg vozača osobnog automobila koji je vozio pod utjecajem alkohola od 2,66 promila. Najveća brzina kretanja evidentirana je u subotu oko 10 sati u Kalinovcu na državnoj cesti broj 2 kada se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 140 kilometara na sat iako je ograničenje 90 kilometara na sat – objašnjavaju u policiji.

Dodaju da je jedan vozač bio uhićen, a tri su bila smještena u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnih sredstava, nakon čega su svi pušteni.

zatvori